ÄP fototoimetus • 13. detsember 2006 kell 22:00

ÄP 5 aastat tagasi: Savisaare linnavalitsus stabiilsust ei tõota

Pealinnas läks nii, nagu paljud ennustasid - Keskerakonna esimees Edgar Savisaar suutis koos oma vastleitud sõprade, vene saadikutega Tõnis Paltsu valitsuse kukutada.

Äripäev ei usu, et Savisaare linnavalitsus Tallinnasse stabiilsuse toob. Uus koalitsioon on sama õhkõrn kui eelmine. Huvitavaid kombinatsioone ja vangerdusi oleme paari aasta jooksul näinud ja näeme tõenäoliselt veel. Vene poliitikud sattusid Tallinnas väga "õnnelikku" kaalukeele rolli, mis lubab neil volikogu osalemise peaaegu et eraäriks teha. Häid tingimusi ja nn integratsiooniraha välja kaubelda, et mingil hetkel alt ära hüpata ja vastaspoolelt veel rohkem nõuda.

Koalitsioon oleks jõuline ja langetaks kiireid otsuseid siis, kui sinna kuuluks Keskerakonna kõrval terve kolmikliit. Seda kooslust on Äripäev kunagi ka oma juhtkirjas soovitanud. Paraku paistab, et sellist ühendust niipea loota ei saa.

Hetkeseis: Tallinnas kuulub võim üksi Keskerakonnale, kes tegeleb põhiliselt oma võimu põlistamisega linnas.

Autor: ÄP

Hetkel kuum