ÄP fototoimetus • 17. detsember 2006 kell 22:00

Kuld viie nädala madaltasemel

Kulla hind langes reedel viimase viie nädala madalaimale tasemele, sest dollari kallinemine vähendas metalli atraktiivsust alternatiivse investeeringuna.

Kulla hind liigub tavaliselt vastupidises suunas dollari kursiga. Dollar tõusis aga euro suhtest viimase kolme nädala kõrgeima tasemeni. "Kullal on side dollariga," ütles Bloombergile FuturePath Tradingu maakler Frank Lesh. "Dollar lõpetas nädala kõrgemal ja pikki positsioone kullas likvideeritakse."

Veebruarikuise tarnetähtajaga kullalepingu hind kukkus Bloombergi andmeil 1,9 protsenti ja oli 619,10 dollarit untsist.

Analüütikute hinnangul meelitavad USA kõrged intressid investeeringuid veel ligi, kuid oodatakse, et intresse alandatakse järgmisel aastal. USA keskpank Föderaalreserv tõstis intresse 2004. aasta maist alates 17 korda, kuid on jätnud need juunist saadik muutmatult 5,25 protsendi tasemele.

Autor: ÄP

Hetkel kuum