Rein Lang: tegemist pole mitte vangla, vaid valla probleemiga

20. detsember 2006, 15:39

Kuigi Viru Vangla ehitusega seoses ilmnesid
probleemid kaevandusveega, ei muutu vangla enda ehitus justiitsminister Rein
Langi sõnul sellest kallimaks kui planeeritud, teatas justiitsministeerium.

Justiitsminister Rein Langi sõnul pole tegemist mitte vangla, vaid valla probleemiga, mille olemasolu ja ulatus lihtsalt selgusid peale vangla ehituse alustamist. "Eilsel Viru Vangla ülevaatamisel selgus, et ehituse enda jaoks ei ole vaja mingit lisaraha," rõhutas Lang.

"Et Jõhvi vald tulevikus ei soostuks ja ära ei upuks, tuleb teha ulatuslikke melioratsioonitöid, et suletud kaevandustest pealepressiv vesi lõpuks merre juhtida," selgitas justiitsminister. "Kuna aga veeprobleemi on tekitanud kaevanduste sulgemine, ei saa riik seda üksnes omavalitsuse asjaks kuulutada."

Riigi Kinnisvara AS-i juhtimisel alustati Viru vangla ehitustööde ettevalmistusega Jõhvis 2005. aastal. Käesoleva aasta 18. septembril pandi paika vangla nurgakivi, täna paigaldatakse hoonete esimeste korruste paneele. Vangla valmib 2008. aastal.Justiitsminister Rein Lang koos kantsler Jüri Pihli, Viru Vangla direktor Edvard Remseli ning Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi juhatuse esimehe Jaak Saarniiduga käisid Viru Vangla ehitust Jõhvis inspekteerimas eile, 19.detsembril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. December 2006, 15:36
Otsi:

Ava täpsem otsing