Uus Lutheri kvartali ehitaja selgub lähiajal

Gert D. Hankewitz 26. märts 2007, 00:00

Kellega ta läbirääkimisi peab, Sedin reedel öelda ei tahtnud, põhjendades, et enne lepingule alla kirjutamist pole spekuleerida vaja. Pärimise peale, millal leping sõlmitud saab, sõnas ta, et selle mustand on tal parajasti ees.

"Just praegu on läbirääkimised ka Eesti Ehitusega, kuidas saaks asja rahulikult ära lõpetada. Loomulikult, kui hästi ei lähe, siis oleme ka kohe valmis kohtusse minema," sõnas ta, viidates Toomas Lumani osalusega ehitusettevõttelt tegemata töö eest raha tagasinõudmisele.

Sedin lisas, et praegu pole ta veel kindel, kui kaua Lutheri kvartali valmimine viibib, kuid eksperdid pidavat varsti selles selgusele jõudma.

Eesti Ehituse juht Jaano Vink kinnitas, et olukord on rahumeelne. "Reedeks sai tehtud ülevaatus, kui palju töid me oleme teinud, ning nädala-paari jooksul saab paika ka summa, mida Sedinilt ootame," ütles Vink. "Midagi enamat me ei soovi kui tasu tehtud tööde eest. Loodetavasti saab uus ehitaja peagi asjad üle võtta."

Vink ütles ka, et ei tea, kes võiks Lutheri kvartali uus peatöövõtja olla.

Eesti Ehitus teatas Lutheri kvartali ehitamisest loobumisest veebruari lõpus, põhjendades seda arendaja tegematajätmistega. Näiteks puudub Eesti Ehitusel oluline osa projektdokumentatsioonist, samuti osaline Tallinna kultuuriväärtuste ameti luba. Lepingu järgi pidi Pjotr Sedini juhivtav Grove Invest esitama kogu dokumentatsiooni 2005. aasta viimastel kuudel, kuid jättis selle tegemata.

Tänavu veebruaris pani Grove Invest kinnisvarafirma vahendusel müüki Lutheri kvartali juurde kuuluva Masinasaali, kuigi on lubanud, et ehitab sinna korteriomanikele spordiklubi. Firma küsib hoone eest 67 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing