Jazzkaare kontserdid peaaegu välja müüdud

Christel Karits 20. aprill 2007, 00:00

Jazzivikerkaar on pälvinud jazzisõprade suure tähelepanu ja väga paljudele kontsertidele pole enam pileteid saada.

"Erakordselt suur huvi on olnud Rock Cafes toimuvate kontsertide vastu," tõdes korraldaja Anne Erm.

Esimesena müüdi tema sõnul välja Euroopas suunda näitava funky-bändi Incognito piletid. Paar päeva hiljem olid otsas ka mitmeid kordi Euroopa parimaks maailmamuusika bändiks valitud katalaani ansambli Ojos de Brujo kontserdi piletid.

Austraalia džässitippude hulka kuuluva lauljatari Michelle Nicolle'i kontserdi piletid Tallinnas on samuti välja müüdud, küll aga saavad huvilised kuulata seda kaunist häält Tartus uues Athena keskuses 24. aprillil.

Anne Ermi teada on viimased piletid saadaval ungari lauljatari Agnes Herczku ja Nikola Parovi folkdžässkontserdile Tallinnas. Sama seis on ka USA legendaarse laulja-pianisti Andy Bey kontserdiga. Vahepeal teenimatult varju jäänud laulja valisid viimastel aastatel USA mainekad džässiajakirjad USA kolme parima meeslaulja hulka.

Lõpukorral on piletid Marcos Valle kontserdile 28. aprillil Estonia kontserdisaalis.

Suur huvi on ka USA saksofonisti-helilooja Archie Sheppi kontserdi vastu, kelle 70ndat sünnipäeva tähistatakse mais. Teenekas meister annab kontserte nii Euroopas kui ka Ameerikas oma afro-projektiga ja džässkvartetiga, kuhu ta tihti kutsub ka külalisi. Sedapuhku on ta laval koos Kariibi juurtega prantsuse tõusva džässitähe lauljatar Mina Agossiga. Kontserdil antakse ka üle Elioni džässiauhind kolmel viimasel aastal enim silmapaistnud eesti džässmuusikule ja ka noore džässitalendi auhind.

"Kui Jazzkaare soovitusnimekirja panna veel kolm külalisartistide kontserti, siis on üks kindlasti kitarrivirtuoos Mike Stern - mitmekordne Grammy nominent, Miles Davise, Michael Breckeri, Billy Cobhami bändide liige ja oma kvarteti liider," ütleb Erm. Mike Stern esineb koos Jan Gunnar Hoff Grupiga 25. aprillil Vene Teatris.

Väga eriline on norralanna Kristin Asbjørnseni spirituaalide kava.

Kontsert Kaarli kirikus "Pühal pühapäeval" 21. aprillil ei ole veel välja müüdud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing