Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Maailma Pikim Lõunasöök
Igal korral on külastajad saanud nautida kahe nädala jooksul üle 150 toidu- ja veiniürituse.
Selle aasta messi peeti üheks aegade parimaks. Kohal olid kokkadest maailma suurnimed ning nad andsid nii kaheteistkäigulisi lõuna- ja õhtusööke kui ka Meistriklassi koolitusi. Kokku kestis mess märtsis kaks nädalat ja oli täis üritusi avalikkusele ehk siis amatööridele või muidu toidu- ja veiniaustajatele, aga oli ka eriüritusi erialainimestele.
Messi tegevustesse mahtusid nii veinidegustatsioonid kui ka rahvusvaheline jahufestival, kohvi ja tee degusteerimine, šokolaadi valmistamine-degusteerimine, juustude maitsmine ja palju muud.
Üks silmatorkavamaid sündmusi, millest ka ise osa võtsin, oli Maailma Pikim Lõunasöök, kus ühe pika laua taga nautis kolmekäigulist lõunat koos sobivate veinidega üle tuhande inimese. Võimas laud oli sel aastal üles seatud jalgpalliväljakule ringikujulisena, kes ei mahtunud lauda, said sellest osa veinimaja lisalõunalauas.
Toitlustajaiks olid kuus Melbourne'i parimat restorani. Lõuna oli muidugi suurepärane, menüüsse mahtus viinamarjavaatide saepurul suitsetatud lõhe, pearoaks 36 tundi küpsetatud lambaribid ning magustoiduks piimavaba banaanijäätis, saatjateks Yarra Valley veinid.
Pikimast lõunast olen osa võtnud juba mitu aastat, see ei ole kinnine üritus väljavalitutele, vaid avatud kõigile, kes oma kõhule meeldida tahavad - mõnus üritus koos sõbrannadega külastada. Paningi tähele, et väga palju oli selliseid naistegruppe, kes tulid siia koos head päeva nautima.
Autor: Ingrid Eesmaa