Töö ja pere: Massaaž tuleb firmasse kätte

Elo Odres 01. juuni 2007, 00:00

Turvafirma Securitas Eesti ASi töötajaid, kes töö tõttu on pidevalt sundasendis, külastab alates sellest kevadest kord kuus massöör. "Alustasime juhtimiskeskuse töötajatest, kuna neil on pikad vahetused ja väga pingeline töö, mis nõuab täpsust, püsivust ja tähelepanelikkust," räägib personalijuht Karin Kuimet. Securitas on sõlminud koostöölepingu massaažiteenust osutava firmaga OÜ Benefit Service. "Valisime nemad, kuna nad pakkusid võimalust tulla oma massaažitooliga meie juurde kohale," selgitab Kuimet.

Securitases piirdutakse ülakeha massaažiga - pea, õlad, kael ja selja ülaosa on töö käigus kõige suurema pinge all. Üks seanss kestab 20 minutit. Praegu kasutab teenust paarkümmend töötajat. Ja kuigi masseeritavate arvu kasv toob firmale lisakulusid, loodetakse edaspidi pakkuda teenust ka teiste osakondade töötajatele, kes töötavad sundasendis. "See on otsene panus töötajate tervisesse," rõhutab Kuimet. "Kui inimesed on pidevalt haiged, läheb see firmale kokkuvõttes rohkem maksma."

Ilmselt on massaaži populaarsuse tõusus tööandjate seas suur osa kohustuslikul tervisekontrollil. Kui massaažiks on tervishoiuarsti soovitus, ei pea töökoht selle võimaldamise pealt erisoodustusmaksu maksma. Securitasele läheb ühe inimese seanss maksma umbkaudu 100 krooni. Kuimeti kinnitust mööda on töötajad massaažiga väga rahul ning tulevad tänu lõõgastunud tundele pingelistes situatsioonides paremini toime.

Infotehnoloogiafirma WM-Data suur osa töötajaid on programmeerijad, kes istuvad samuti päevad läbi arvuti taga. Eelmisest sügisest saavad nemadki tööandja kulul massaaži. Ka siin oli oma osa tervisekontrolli soovitustel. WM-Data kontoriga samas majas on salong Deljuan, kus töötajad massaažis käivad. Firma Tartu kontori töötajatel käib mas-söör kord nädalas kohapeal. Ka projekteerimisfirmasse

K-Projekt tuleb massöör kohale. Alustati ühe korraga kuus, ent peagi kasvas massaaži soovijate hulk nii suureks, et praegu käib kaks massööri kaks korda kuus. Personalijuhi Urve Talviste-Sahteli sõnul maksab firma ainult nende töötajate eest, kellel on tervishoiukontrolli soovitus, aga neid on 80% kõigist töötajatest.

Paljud firmad hüvitavad töötajatele massaaži ka osaliselt. Veelgi odavamalt ajavad läbi need, kes on lihtsalt sõlminud massaažisalongidega soodustingimustel lepingud. Näiteks läheb elektroonikatootja Powerwave Technologiese töötajatele üks 30minutiline seanss tänu sooduslepingule maksma 80 kr, salongides jäävad sama seansi hinnad 150-200 kr vahele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing