Villy valimisblogi: Valimisteni 1272 päeva

Villy Paimets 11. september 2007, 00:00

Eile kogunes taas riigikogu. Mitte, et selles midagi harukordset oleks, mittepuhkavad inimesed ju. Käisime ja viisime neile kogutud raha ära.

Kui mäletate, siis juuni keskel algatasime rahvaasemikele annetuste kogumise kampaania, et vaesekesed ei peaks niivõrd palju kuluhüvitistest sõltuma. Vahetasin kolme kuuga kogunenud 157 krooni ja 13 senti müntideks, panin Villu Reiljanile omalt poolt 2 senti juurde ja viisin eile, riigikogu XI täiskogu II istungjärgu 1. istungipäeval, raha ära.

Raha õnnelikult pääsla röntgenmasinast kätte saanud, astusime sisse Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni. Võrdlemisi kohmetu Hannes Rumm võttis annetused kenasti viisakusavalduste saatel vastu. "Ainult mündid," kostus siiski tammiste uste sulgudes ruumist naisterahva häält.

Ka Rahvaliidu peasekretär Karel Rüütli võttis raha vastu, kuid lisas, et nende erakond ei olnud kuluhüvitiste tšekivabaks muutmise eelnõu pooldaja. "Mina isiklikult augusti eest kulutšekke ei esita," andis Rüütli lubadusegi. Meest sõnast.

Raha ei tahtnud esiti vastu võtta ka Keskerakonna fraktsioon, kuid pärast selgitustööd, et "teised võtsid" ja "see pole mingi trikk", laabus rahva tahte ellu viimine selleski ruumis.

Kuna üks annetajaist andis 20 krooni klausliga "neile, kes töö ajal kained", otsustasime selle raha õpetaja, vabandan, riigikogu esimehe kätte anda. "Mida ma peaksin nendega peale hakkama," küsis riigikogu esimehe Ene Ergma ärevil sekretär kelleltki telefonis. Võisime küll ümbrikud tema kätte jätta, kuid veidi hiljem saime riigikogu töötajalt riielda. "Hiljuti käis Kanal2 siin meie WCs filmimas, narkootikumide jälgi otsimas, muidugi ei leidnud," kärkis riigikogu pressiesindaja kohvikus. "Ja Dmitri Klenski viskas rõdult lendlehti alla, TV3 kohe filmis seda."

Reformierakonna fraktsioon lükkas aga annetused tagasi. "Raha ikka võtame," itsitasid küll fraktsiooni ametnikunäitsikud sissejuhatuseks, kuid juba kümme minutit hiljem pistis reformist Silver Meikar mulle pihku suure ümbriku, milles neile annetatud raha ja kiri: "Palume Äripäeva kogutud summaga luua fond Eestis erakorralist abi vajavate inimeste abistamiseks. Fondi loomise ja tegevusega palume lugejaid regulaarselt kursis hoida."

Seega, sobilikku kohta otsib 47 krooni. On kellelgi mõtteid?

Posted by Villy Paimets at 16.15 PM

Comments: villy.paimets@aripaev.ee

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing