Vana Viisnurga järglaste nädal

Peeter Teder 01. oktoober 2007, 00:00

Tallinna börsil oli eelmisel nädalal iga päev suurimateks liikujateks (vana) Viisnurga järglaste Trigon PD ja (uue) Viisnurga aktsiad (viimane küll teisipäevasest noteerimisest saadik). Erandiks ei olnud ka reede.

Trigon PD aktsia langes 7 protsenti ning maksis 37,24 krooni (2,38 eurot). Väärtpaber oli enim odavnenud aktsia börsil. Aktsia käive ulatus 930 000 kroonini.

Trigon PD esimene sulgemishind oli 53,82 krooni (3,44 eurot). Sellest tasemest on aktsia järele andnud veidi üle 30 protsendi. Trigon PD on börsil kõige ebamäärasemas olukorras olev aktsia. Firma omanikel on suured plaanid, kuid konkreetset tegevuskava ei ole tutvustatud. Sellises olukorras on raske öelda, mis on aktsia õige väärtus, kuid kindlasti oli ta kaupemise alguses suurte plaanide tõttu üle hinnatud. Seega on praegune korrektsioon ootuspärane. Edasi ootaks firmalt tegevuskava, millega tahetakse edasi minna. Tegelikult hakkab tekkima juba küsimus, et kas vaatlusmärge aktsia juures on õigustatud. Võib-olla peaks kauplemise üldse seisma panema. Äkki siis tuleksid omanikud oma tulevikustrateegiatega kiiremini lagedale.

Viisnurga aktsia tõusis 1,6 protsenti, kuid oli selle näitajaga ikkagi suurim tõusja. Viisnurga aktsia maksis 59,93 krooni (3,83 eurot), käive oli 560 000 krooni. Viisnurga aktsia hind hakkab paika loksuma ja ilmselt stabiliseerub praegustel tasemetel. Samas on aga aktsia suhteliselt vähekaubeldav, mistõttu suuremaid kõikumisi võib siiski veel ette tulla.

Enim käivet tehti Olympic EG aktsiaga, mida osteti-müüdi 7,9 miljoni eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing