Kohus mõistis 3G loa Vichmannile

Anne Oja 08. oktoober 2007, 00:00

Mullu novembris kuulutas sideamet avaliku enampakkumise võitjaks 100 miljonit krooni maksta lubanud Crosson Capitali. Enampakkumise tingimused nägid ette, et võitjal tuleb raha üle kanda viie päeva jooksul.

Et Crosson Capital raha tähtajaks ei maksnud, tühistas sideamet võidukäskkirja ning andis 3G litsentsi järgmisele pakkujale Renberg Investmentsile, seejärel RealGrupp Systemsile. Lõpuks jõudis litsentsi omandamise järg madalaima, 71 miljoni kroonise pakkumise teinud ProGroup Holdingu kätte.

Nii Renberg Investments, RealGrupp Systems kui ka ProGroup Holding olid kõik seotud Bravocomiga. Jaanuaris selgitas Bravocomi juhatuse esimees Peep Põldsamm, et ei tunne moraalset kohustust 3G litsentsi eest alghinnast 70 miljonist kroonist rohkem maksta.

Sagedusluba kehtib kümme aastat. Põldsammi sõnul peavad mobiilioperaatorid 3G litsentsi turuhinnaks kuni 100 000 krooni. "Soovin õnne firmale, kes pakub selle eest 100 miljonit," märkis ta Eesti Päevalehele möödunud sügisel.

Enampakkumise ajal kuulus ProGroup Holding aktsiaseltsile Bravocom Mobiil. Tänavu aprillist juulini oli firma omanikuks investeerimisfirma SIA Alta Capital Partners. Praegu kuulub ProGroup Holding Marcel Vichmanni investeerimisfirmale First Telecom Trading.

Venemaa taustaga Crosson Capitali juht Pavel Kuzmin viibis reedel komandeeringus ega saanud seetõttu kommentaari anda.

"Sideamet on kohtuotsusega rahul ja aktsepteerib kohtu seisukohta," märkis sideameti nõunik Rauno Uusküla ja lisas, et nende hinnangul võib Crosson Capital otsuse ringkonnakohtus vaidlustada. Kogu vaidluse vältel oli sideamet seisukohal, et avaliku pakkumise võitja oleks pidanud konkursitingimustes ette nähtud ajaks raha ära maksma.

ProGroup Holdingu advokaat Kuldar-Jaan Torokoff ütles reedel, et ei näe ühtegi sisulist alust värske kohtuotsuse vaidlustamiseks. "Kuid kui Crosson soovib kohtuvaidluse edasist kestmist, ei saa teda takistada. Menetletakse ka perspektiivituid apellatsioonkaebusi," lisas ta.

Torokoffi sõnul tema klient kohtumenetlusest otsest kahju ei saanud, sest see poleks takistanud sagedusloa kasutamist. "Sagedusloa kehtivus ei olnud kohtumenetluse kestel peatatud," põhjendas Torokoff.

OÜ First Telecom Trading teenis mullu 27,6 miljonit krooni puhaskasumit. Tunamullu jäi peamiselt finantsinvesteeringuid haldav firma 39,5 miljoni krooni suurusesse kahjumisse. Marcel Vichmann määras endale mulluste tulemuste põhjal 3 miljonit krooni dividende.

3G litsents võimaldab raadiosagedustel töötava mobiilivõrgu väljaehitamist. 2003. aastal said 3G litsentsi EMT, Elisa ja Tele2.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing