Olympic vedas eile turu langusse

Peeter Teder 16. oktoober 2007, 00:00

Tallinna börsil aktsiate hinnad eile valdavalt langesid, kaalukaim odavneja oli Olympic EG aktsia, mille väärtus kahanes 2,5 protsenti. Väärtpaber maksis börsi sulgemisel 80,27 krooni (5,13 eurot), käive ulatus 16,2 miljoni kroonini.

Absoluutselt suurim kukkuja oli Viisnurga aktsia, mis langes 11,9 protsenti ja maksis 46,31 krooni (2,96 eurot). Viisnurga aktsiat osteti-müüdi 362 000 krooni eest.

Märkimisväärselt langesid veel Silvano FG, Baltika (mõlemad -4,3 protsenti) ja Tallinki (-3,5 protsenti) aktsiad.

Langus Tallinna börsil peaks Eesti väikeinvestorid murelikuks tegema küll. Aasta alguse hinnatasemetest ollakse juba allpool. Makronäitajad on seni olnud pigem negatiivsed katalüsaatorid ehk pärssinud tõusu ja mõjutanud börsi isegi alla liikuma.

Ilmselt ei ole oodata ka makronäitajate paranemist. Majanduskasv võib vabalt edasi aeglustuda ja lootus inflatsiooni aeglustumisele võib osutuda soovunelmaks. Igatahes pingutab kinnisvarasektor praegu kõvasti püksirihma. See levib aga omakorda ehitusse ja viimasega seotud sektoritesse nagu näiteks tööriistade ja -seadmete rent. Praegu ei paista börsil olevat seda faktorit või tegurit, mis turu laiemalt tõusule veaks. Üksikud aktsiad võivad küll tõusta, kuid börs tervikuna jääb ilmselt paariks kvartaliks virelema või leiab aset märkimisväärne hinnalangus.

Enim tõusis Ekspress Grupi aktsia, mis kallines 3,3 protsenti ning maksis 84,02 krooni (5,37 eurot). Ekspressi aktsiaga tehti tehinguid 2,5 miljoni krooni väärtuses.

Börsi kogukäive oli 68,3 miljonit krooni. Indeks OMXT langes 1,4 protsenti ja oli 841,95 punkti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing