Enn Tosso • 18. november 2007 kell 22:00

Müüjad pakuvad soodustusi ja allahindust

Samas on ka üllatusi. Nimelt tundub, et Jõhvis liigutakse turuga vastupidises suunas - kui mujal räägitakse ikka hinnalangusest, tuldi Jõhvis välja sootuks teistsuguse lähenemisega. Jõhvi turu kohale Terrazzo Plaza nimelist äri- ja eluhoonet rajama asuv Bestok Kinnisvara OÜ põrmustab kõik senised kohalikud kinnisvarahinnarekordid, küsides ligikaudu 30 000 krooni ruutmeetri eest. Ilmselgelt on Jõhvis sellise hinnaga kortereid lootusetu müüa.

Mida kehvemini läheb müük, seda nutikamad ja koostööaltimad on kinnisvaraarendajad ja pangad. Järjest kuuleme mitmesugustest koostööpakkumistest. Näiteks on kestab praegu Ober-Haus Kinnisvara ja DnB Nord Panga koostöökuu. Novembri jooksul pakuvad partnerid oma klientidele koduvahetusteenuse tasuta konsultatsiooni ning soodsaid laene.

Samuti pole enam mingiks uudiseks, et arendaja abistab ostjat omafinantseeringu või kuumaksega. Näiteks Balti Kinnisvara alustab Tartus kampaaniat: uus korter nullkroonise sissemaksuga. Seoses pankade karmistunud laenutingimustega on Eesti korteriturul viimastel kuudel tekkinud olukord, kus paljud uut kodu vajavad inimesed ei saa seda osta, sest puudub nõutav 10-25% omafinantseering.

Samuti jäävad paljud uued ostutehingud venima seetõttu, et vana elukohta ei õnnestu realiseerida nii kiiresti kui plaanitud.

Hetkel kuum