Turismiuudised

ÄP 11. jaanuar 2008, 00:00

Maailma suurim lumelinn Kemis ootab 26. jaanuarist külastajaid. Lapimaal Kemi lumelinnas saab vaadata lumest ja jääst skulptuure. Iga maja on tarvitamiskõlblik - mööda lumiseid treppe võib üles ronida. Lumelinna võlu suurendavad valgus- ja heliefektid.

Täiskasvanu pilet maksab veidi üle saja krooni. Lumelinn jääb avatuks aprilli alguseni.

Kemi lumelinn pakub ka majutusteenust. Öö lumest hotelli kaheses toas magamiskotis maksab inimese kohta 125 eurot. Lumehotellis on ka kolm viieinimesetuba gruppidele. Temperatuur tubades on miinus viis kraadi, ent hinna sisse kuulub hommikusaun n-ö päris hotellis.

Prantsuse riiklikud muuseumid, sh Pariisis asuvad Louvre ja Pompidou keskus avavad järgnevaks seitsmeks kuuks uksed tasuta külastusteks.

Mõnda muuseumisse pääsevad kõik kogu aeg priilt, mõnes lastakse ühel õhtul nädalas ilma piletita sisse alla 26aastaseid, vahendas EPL Reutersi uudist. Tasuta külastamise reeglid kehtivad nii turistidele kui ka kohalikele.

Prantsuse kultuuriministeeriumi teatel hüvitatakse muuseumidele saamatajääv tulu ligi 3,5 miljardi Eesti krooni väärtuses. Inglismaal pääseb riiklikesse muuseumidesse tasuta alates 2001. aastast, seal võideti esimese aastaga juurde 2,7 miljonit uut külastajat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:51

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing