Maive Rute: tahame luua Euroopa OÜd

Agnes Ojala 30. jaanuar 2008, 14:39

Euroopa Komisjonis väikeste ja keskmise
suurusega ettevõtete käekäigu eest hoolitsev Maive Rute ütles täna Äripäeva
Gaselli kongressil, et peagi saab loodetavasti kõikjal Euroopas ühtmoodi
ettevõtteid asutada.

„Valmistame praegu Euroopa Komisjonis kiirkorras ette väikeettevõtluse akti, Small Business Act’i, mis toetaks meie väikeettevõtteid. Mõte on koostada meetmetepakett, mis peaks ettevõtluskeskkonda paremaks muutma,“ rääkis Rute. „Komisjoni president Barroso kuulutas välja, et on aeg ka Euroopas vastu võtta väikeettevõtlusakt. USAs on see juba 1957. aastast. Juunis on plaanis Euroopa sarnane seadus vastu võtta,“

Rute sõnul tahab komisjon luua kõikjal Euroopas kehtivat ettevõtlusvormi, „justkui Euroopa OÜd, mida saab kasutada kõigis liikmesriikides“.

Samuti on plaanis muuta lihtsamaks maksude maksmine, kui ettevõte töötab mitmes riigis. „Maksumäärasid ei julge keegi puutuda, aga see, mille pealt maksu maksta, võiks olla üks,“ selgitas Rute, kes lisas kiiresti, et ei saa midagi küll lubada, kuid võitleb nende mõtete eest.

Sellega seoses kutsus Rute kõiki Eesti ettevõtjaid seaduse ettevalmistamisel oma sõna kaasa ütlema. Selleks avatakse internetis spetsiaalne keskkond.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 14:39
Otsi:

Ava täpsem otsing