IRLi ministrid valisid töölepingusõjas poole

05. veebruar 2008, 08:52

Ehkki Isamaa ja Res Publica Liit peab nii
Reformierakonna kui sotsiaaldemokraatide nägemust töölepinguseadusest
äärmuslikuks, valisid kaks IRLi ministrit eile poole, jättes seaduseelnõu
kooskõlastamata.

Nii majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kui ka põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder saatsid eile reformierakondlikusse sotsiaalministeeriumisse kirja, et nende poolt jääb töölepinguseaduse eelnõu kooskõlastuseta, kirjutas Postimees.

Parts kinnitas, et ei saa nõustuda töölepingu ülesütlemistähtaegade ja koondamishüvitiste vähendamisega eelnõus väljapakutud viisil ja tööandjate ja töötajate esindajatega korralikult konsulteerimata.

Ehkki tööandjate rahalise koormuse vähendamine võib tähendada kõrgemat tööhõivet ja majandust ergutada, ei ole Partsi hinnangul töötajate tagatiste järsk vähendamine selleks ainus võimalus.

Viieleheküljelises kirjas, mis toob välja senise eelnõu puudused, leidis ka põllumajandusminister Seeder, et koondamiste ülilihtsaks tegemine võib veelgi kiirendada maapiirkondade inimestest tühjenemist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2008, 08:51
Otsi:

Ava täpsem otsing