Tõnis Oja • 6. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Olympic EG ja Tallink rekordmadalal

Olympic EG aktsia hind langes eile 2,80 protsendi võrra, 43,50 kroonile (2,78 eurole), mis on kasiinofirma pea pooleteise aasta pikkuse börsiajaloo madalaim hind. Tõsi, 23. mail 2007 käis hind päevasiseselt 42,56 kroonil).

Avalikul esmaemissioonil osalenud investorid on veel viiendiku võrra plussis, millele lisandub 2006. aasta tulemuse eest makstud üks kroon aktsia kohta. Olympicu esimesele kauplemispäeval, 2006. aasta 23. oktoobril, hüppas ettevõtte aktsia hind 20 protsendi võrra, 43,81 kroonile (hinnad taandatud fondiemissiooni mõju arvestades). Ettevõtte aktsiate avaliku esmaemissiooni hind oli 73 krooni, mis fondiemissiooni mõju arvesse võttes võrdub 36,5 krooniga.

Tallinki aktsia hind kukkus samuti oma börsiajaloo madalaimale tasemele, 12,67 kroonile. Aktsia käive oli kaks miljonit krooni. Tallinki aktsia avalik esmaemissiooni hinnaga 20,62 krooni (hind taandatud) toimus 2005. aasta detsembris. Tallinki turuväärtus on langenud 8,5 miljardile kroonile, mis teeb veidi üle poole miljardi euro. Laevafirma turuväärtus on pea poole väiksem, kui Eesti Telekomi oma ja vähem kui kolmandiku võrra suurem, kui Olympic EG väärtus. Aktsionäride üldkoosolekul avaldas Tallinki juhatuse esimees Enn Pant arvamust, et firma on ehk Tallinna börsi jaoks liiga suur.

Esmaspäeval jaanuari müügitulemused avaldanud Baltika aktsia jätkas langemist. Teisipäevasele 7,5 protsendile lisandus eile 1,6 protsenti.

Eesti Telekomi aktsia hind reageeris eile avaldatud majandustulemustele 1,3protsendilise langusega.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt