Finantssektor säras

Tõnis Oja 26. veebruar 2008, 00:00

Euroopa aktsiaturud alustasid uut nädalat korraliku tõusuga, eriti särab viimaste kuude peksupoiss - finantssektor.

Royal Bank of Scotlandi aktsia hind oli eile keskpäevaks hüpanud 7,1 protsenti, 405 Suurbritannia pennini, sest ajaleht Sunday Telegraph Business kirjutas, et naftariigi Katari riiklik fond kavatseb investeerida Briti suuruselt teise panka. Katari peaminister, kes on 60 miljardi dollari suuruse fondi juht, on varem öelnud, et eelistab investeerida pigem Euroopa kui USA finantsasutusse, kirjutas Reuters.

Üle kuue protsendi rallisid ka Briti suurte finantsgruppide, Alliance & Leicesteri ning Bradford & Bingley aktsiate hinnad. Seda tänu kuuldustele, et kindlustusgigant Lloyds kavatseb teha ülevõtmispakkumise ühele eelpoolnimetatud finantsgruppidest. Spekulatsioonid tekkisid pärast Lloydsi tegevjuhi Eric Danielsi möödunud reedest avaldust, mille järgi kavatseb grupp teha Suurbritannias ülevõtmisi. Lloydsi aktsia hind kerkis 2,7 protsenti, 469,75 naelani.

Märkimisväärselt kerkisid pankade aktsiad ka mujal Euroopas - UBSi aktsia 2,8 protsenti, Prantsusmaa suurima panga BNP Paribase aktsia 3,8 protsenti ning Saksamaa suurima panga Deutsche Banki aktsia hinnale lisandus 1,5 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing