ÄP fototoimetus • 25. veebruar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Naftasaaduste väljavedu tõmbas ekspordi detsembris miinusesse

Absoluutnäitajas oli ekspordi maht neljandas kvartalis rekordtasemel, ulatudes peaaegu 33 miljardi kroonini. Neljanda kvartali ekspordi kasvu toetas kiire areng kvartali kahel esimesel kuul, kui aastane kasvutempo ulatus 13 protsendini, samas detsembris toimus kaubavahetuses mõningane tagasiminek, teatas majandusministeerium.

Detsembris oli kogu kaubavahetusest eksport 9,3 miljardit krooni ja import 13,1 miljardit krooni. Võrreldes 2006. aasta detsembriga vähenes kaupade eksport 8 protsenti ning import 4 protsenti.

Väliskaubanduse puudujääk oli 3,8 miljardit krooni. 2006. aasta detsembris oli see 3,6 miljardit krooni ja 2007. aasta novembris 3,8 miljardit krooni. Enim mõjutasid detsembris ekspordi langust taas mineraalsed tooted, nende väljavedu kahanes aastaga kolmandiku võrra. Kuigi elektri eksport kasvas 10 korda, oli naftasaaduste eksport poole võrra väiksem aastatagusest mahust. Ministeeriumi hinnangul pole ka jaanuaris oodata väliskaubanduse järsku elavnemist.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt