Naftasaaduste väljavedu tõmbas ekspordi detsembris miinusesse

ÄP 26. veebruar 2008, 00:00

Absoluutnäitajas oli ekspordi maht neljandas kvartalis rekordtasemel, ulatudes peaaegu 33 miljardi kroonini. Neljanda kvartali ekspordi kasvu toetas kiire areng kvartali kahel esimesel kuul, kui aastane kasvutempo ulatus 13 protsendini, samas detsembris toimus kaubavahetuses mõningane tagasiminek, teatas majandusministeerium.

Detsembris oli kogu kaubavahetusest eksport 9,3 miljardit krooni ja import 13,1 miljardit krooni. Võrreldes 2006. aasta detsembriga vähenes kaupade eksport 8 protsenti ning import 4 protsenti.

Väliskaubanduse puudujääk oli 3,8 miljardit krooni. 2006. aasta detsembris oli see 3,6 miljardit krooni ja 2007. aasta novembris 3,8 miljardit krooni. Enim mõjutasid detsembris ekspordi langust taas mineraalsed tooted, nende väljavedu kahanes aastaga kolmandiku võrra. Kuigi elektri eksport kasvas 10 korda, oli naftasaaduste eksport poole võrra väiksem aastatagusest mahust. Ministeeriumi hinnangul pole ka jaanuaris oodata väliskaubanduse järsku elavnemist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing