Saksa turismiuurijad unustasid sääsed

Katri Soe 07. märts 2008, 00:00

Eesti ei kuulu kindlasti Saksa loodusturisti jaoks külastatavate riikide esikümnesse - seda juhivad Hispaania, Itaalia ja Austria. Teine probleem on see, et Saksa loodusturist eelistab üldiselt puhata kodumaal ja vajab välismaale sõiduks tugevaid argumente.

Samas on aga sakslane innukas matkaja - nii jalgsi kui rattaga-, teadmis- ja kultuurihuviline, ja siin on Eesti võimalus, kinnitasid kolmapäeval alanud messil oma uuringu tulemusi esitlenud Eberswalde tehnikakõrgkooli ja turismikonsultatsioonifirma AeraNova Consult esindajad Hartmut Rein ja Christine Garbe.

Eesti vastu võiks turismiuurijate hinnangul huvi tunda, aktiivne ja teadmishimuline pereinimene või ka kultuurihuvidega loodusesõber vanuses 46-50. Ehk siis turismispetsialistide kõnepruugis outdoor-puhkajad, nõudlikud kultuurituristid, mittekonventsionaalsed avastajad ja pereturistid. Eestisse ei tule aga näiteks rannaturistid ega ka teravaid elamusi otsivad action-turistid.

Uuringu sakslastelt tellinud Eesti turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso ütles enesekriitiliselt juurde, et turistile aktiivse tegevuse leidmisega on Eestis probleeme. Saksa turist tegeleks Eestis meelsasti ka näiteks kalastusega, aga sellise teenuse ametlikke pakkujaid on praegu vaid üks.

Saksamaal peaks võimalikke Eesti huvilisi - ehk siis aktiivseid teadmishimulisi loodusturiste - hinnanguliselt olema umbes 2,6 miljonit. Kuidas neid Eestisse saada? Sakslased soovitavad mõelda meil rohkem looduse ja kultuuri ning looduse ja teadmiste ühendamise peale. Ära ei tohiks unustada ka kohaliku eripära rõhutamist, ning kogu info peaks olema internetis.

See kõik on võimalik ära korraldada, ütles messi esimese päeva õhtul Eesti Berliini saatkonnas toimunud vastuvõtul Estraveli sissetuleva turismi osakonna juht Maaja Silm.

Aga uurijad unustasid ühe olulise faktori. Esimene asi, mida paljud sakslased tema sõnul küsivad, on sääsed. Et kui palju neid on ja et kas neid on ka selles piirkonnas, kuhu minna tahetakse. Sääseprobleemi uurijad ei käsitlenud. Aga kardetavasti on just see üks faktor, miks lastega pered eelistavad sõita Eesti asemel kas Hispaaniasse või Itaaliasse.

"Kui eestlane on sääsehammustuse suhtes peaaegu et immuunne, siis sakslasel võib üles paistetada pool kaela," räägib kord sääsehammustusega Saksa turisti haiglasse viinud reisikorraldaja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing