10. aprill 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Täpsuse ja edevuse peale mihkel

Kolmapäeva hommikul seisin Eesti Rahvusringhäälingu maja ees ning ootasin põnevusega, millal ühe populaarsema telesaate "Pealtnägija" telgitagused mulle avanevad. Piinliku täpsusega jõudis kohale ka mees, keda terve päev varjutasin - Mihkel Kärmas.

Tavapärane protseduur grimmiruumis, mõned kiired ja professionaalsed ettevalmistused ja saatejuht Mihkel Kärmas oligi valmis kaamerate ette astuma. Algas "Pealtnägija" vaheklippide lindistus.

Hoolimata sellest, et kaameramees soovitas mul hoopis laupäeval võtteplatsile tulla, mil toimub otsesaate "Laululahing" lindistus, ei saa ma väita, et "Pealtnägija" filmimine igav oleks olnud, otse vastupidi. Hämmastav oli minu jaoks aga see, et Mihkli etteastete taga, mis võtavad saates tervikuna ligi viis minutit ja on näiliselt väga lühikesed, on ligi tunniajane töö.

Klipid filmitud, põikasime läbi videomontaažist, Mihkel tegi ka mõned tööalased kõned ning teatas seejärel, et peab korraks ka Eesti Ekspressi toimetusest läbi astuma. Enda sõnul teenib ta kahte isandat korraga.

Kohale jõudnud, oli ajalehe trükkiminekuni aega täpselt kakskümmend minutit. Need kiired hetked kulusid kahe artikli trükkitoimetamisele. Töö tehtud, läksime lõunatama. Siinkohal märkasin esimest korda, et kuigi olin ise intervjueerija rollis, lõi ka Mihklis kiirelt ajakirjanikuinstinkt välja - ta küsis minult täpselt sama palju küsimusi kui mina temalt.

Pärisin muuhulgas ka tehtud lugude allikate ja teemade kohta, kuid selle peale naeratas ta kavalalt ning mainis ainult, et kõige tähtsam on lahtiste silmadega ringi käia. "Loomulikult saadavad ka vaatajad meile huvitavatest juhtumitest teateid, kuid need moodustavad vaid väikese osa saadetest," lisas ta.

Tagasi telemajja jõudes teatas Mihkel, et alles nüüd algab töötegemine. "Tegelikult pühendan teletööle kaks kolmandikku, kui mitte kolm neljandikku ajast. Kõige tüütavam osa "Pealtnägija" valmimise juures on materjali läbivaatamine ning lahtikirjutamine. Eeltöö enne pealtvaatajateni jõudmist on kindlasti ajaliselt palju pikem kui vaatajatele tundub," tõi ta välja ameti miinuspooled. Motivatsiooniks on samas aga huvitav töö, raha, mingil määral ka edevus ning toredad inimesed, kelleta saade oleks mõeldamatu.

Pärast kauakestvaid kõnesid, filmimisaegade kokkuleppimisi ning pooletunnist koosolekut vaatasime üheskoos veelkord värskeima "Pealtnägija" enne eetrisseminekut üle. Umbes kell kuus sättisin sammud kodu poole. Mihkel Kärmas mitte, koju jõuab tema tavaliselt poole kümne paiku.

"Magava kassi suhu ei jookse üksi hiir. Vaeva peab ikka nägema," põhjendas ajakirjanik. Nii jäi ta ka seekord kontorisse järgmise nädala lugusid ette valmistama.

Autor: Maarja Kell

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt