BIG: Eestis on ruumi LHV Panga jaoks

16. mai 2008, 20:42

Balti Investeeringute Grupi Pank AS
juhatuse liige Kaido Saar ütles aripaev.ee-le, et usub spetsialiseerunud
tulevase panga jaoks ruumi Eesti pangandusturul olevat.

„Usun, et spetsialiseerunud pankadele on,“ ütles Saar ning lisas: „Ilmselt ei hakka LHV sarnaselt BIGiga otseselt konkureerima universaalpankadega ning jätkab omas valdkonnas,“ sõnas Saar, tõrjudes kahtluseid justkui võiks uus pank teistelt kliente üle võtma hakata. Saare sõnul võivad LHV ja BIG konkureerida teatud määral ehk hoiuste osas. „Meie pakutav 8-protsendiline hoiuseintress jääb samasse suurusjärku konservatiivsemate aktsiaportfellide tootlusega. Muus osas BIGi ja LHV tegevused olulisel määral ei ristu.“

Küsimusele, kui kaua kulus BIGil aega ideest kuni pangalitsentsi saamiseni, vastas Saar, et selleks läks ligi aasta. „Pangaks saamine eeldas päris suure hulga formaalsete protsesside lisandumist ettevõttes. Kuigi finantsvaldkonnas on ettevõtete sisene heas mõttes bürokraatia niigi kindlasti märksa suurem, kui mõnes muus valdkonnas, toob krediidiasutuse litsentsi saamine firmas paberitööd juurde.“

Hansapank Eesti juht Priit Perens ütles LHV võimalikku pangaks saamist kommenteerides, et soovib neile edu. Küsimusele, kas LHV näol saab tegemist olema tõsiseltvõetava konkurendiga, vastas Perens, et konkurentsi mõttes tähendab LHV panganduslitsentsi saamine „nii-öelda põranda alt välja tulekut“. Tegelikult on LHV investeerimispanganduse osas Hansapanga konkurendiks juba aastaid, nüüd vormistatakse see asi siis lõplikult, sõnas Hansapank Eesti juht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. May 2008, 20:39
Otsi:

Ava täpsem otsing