Lemmi Kann • 15. juuni 2008
Jaga lugu:

Evelyn Sepa majaehitus uurimise all

Riikliku Looduskaitsekeskuse Lääne-Viru regiooni ametnik sattus maikuus Kuusalu vallas Pärispea külas ehituskeeluvööndis peale hoonele, mis oli parajasti katust peale saamas. Maja ümbruses oli tehtud mahukaid pinnasetöid, ehitatud maakuivendussüsteeme ja rajatud pinnasteid.

Looduskaitsekeskuse andmebaasis puuduvad aga igasugused dokumendid ehituse kooskõlastamise kohta. Kinnistusregistri andmetel on Tuubi kinnistu kaasomanikuks riigikogu liige Evelyn Sepp, kelle nimel on ka 1,7 miljoni krooni suurune hüpoteek Sampo Panga kasuks.

Lääne-Virumaa keskkonnateenistus hoidus kommentaaridest. Harjumaa keskkonnateenistusest öeldi, et on alustatud menetlust ning seetõttu ei ole esialgu võimalik täpsemaid kommentaare anda. Samuti on menetlust alustanud Kuusalu vallavalitsus, kuid selgitusi ei õnnestunud saada sealtki, kuna menetlusega tegelev ametnik on õppepuhkusel.

Evelyn Sepp selgitas: "Ostsin hiljaaegu küüni koos väikese maatükiga ja võin end selle kaasomanikuks pidada vaid loetud päevad. Tegemist on tavalise küüniga, mis ei tohiks riivata kellegi silma ega ka suurimate loodusearmastajate meelrahu."

Sepa sõnul on tal verivärske omanikuna raske öelda, kas ja kuivõrd on vana küüni aastate jooksul remonditud. "Küll mõistan, et igasugused loodusmõjud kipuvad selle materjali - puidu - vastupidavust ikka aja jooksul halvendama. Loodan väga, et Kuusalu vallavalitsus saab eelmist omanikku küsitledes ammendavad vastused ja kõik kahtlused saavad kummutatud," lisas ta.

Samuti kinnitas Sepp, et hiljuti omandatud krundil ei ehitata praegu midagi - ei seaduslikult ega ka ebaseaduslikult.

"Rahvuspargi patrioodina oleks mul kahju, kui see täituks koledate suurte betoonist majade ja tiheasustusega, selle asemel et säiliks rannaküladele omane puidust maalähedane hoonestus. Omalt poolt soovin selle kaitsele kindlalt kaasa aidata," märkis riigikogulane.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas