Kindlustuse petmine läks maksma 35 500 krooni

Agnes Ojala 19. juuni 2008, 17:05

Pärnu maakohtus sai täna karistuse Veiko
Sepp (32), keda süüdistati kriminaalmenetluses teadvalt valeütluste andmises ja
kindlustuspettuses.

Kokku peab Sepp karistusena, kohtukulude ja kindlustuse põhjendamatu töö eest rahakotti kergitama 35 518 krooni võrra.

Süüdistuse järgi andis Sepp 2. jaanuaril 2008 Pärnus politseile valeütlusi, väites, et oli parkinud enda kasutuses oleva auto 1. jaanuaril 2008 Kuldse Kodu juurde, kust see olevat varastatud ning hiljem olevat tehtud sellega liiklusõnnetus ning jäetud auto maha Kurerannale.

Tegelikkuses sellist sündmust aset ei leidnud, vaid Sepp ise oli alkoholijoobes olles sama autoga liiklusõnnetuse põhjustanud. Samal päeval, 2. jaanuaril, esitas ta sõiduki ärandamise kohta kahjuteate kindlustusse.

Nädal pärast nende avalduste tegemist tunnistas Sepp abikaasale, et tegelikult sõitis ta ise selle autoga 1. jaanuaril Kurerannas ringi ja katsetas auto võimsust ning liivas läbitavust. Korraga sõitis ta vastu liiklusmärki ja peale seda auto millegipärast enam ei sõitnud. Sepp palus naisel politseisse teatada, et ta tahab kõik ausalt ära rääkida.

Kohus kinnitas täna kokkuleppe, mille kohaselt tunnistati Sepp süüdi kannatanuna kriminaalmenetluses teadvalt vale ütluse andmises ja kindlustusjuhtumi toimumise kohta ebaõige ettekujutuse loomises kindlustusandjalt kindlustushüvitise saamise eesmärgil. Seppa karistati liitkaristusena rahalise karistusega 17780 krooni.

Samuti tuleb tal tasuda riigituludesse sundraha 6525 krooni ja tasu riigi õigusabi eest 643 krooni. Kuna kindlustus tegi kahjuteate saamise järgselt kulutusi kahjujuhtumi käsitlemisele, tuleb Sepal tasuda ka kindlustuse poolt esitatud tsiviilhagi 10570 krooni suuruses summas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2008, 15:29
Otsi:

Ava täpsem otsing