Arco tõmbab ainsana büroosid koomale

Kadrin Karner 03. september 2008, 00:00

"Kindlasti on aasta lõpus vähem kontoreid kui täna, jätkame aasta alguses alustatud tegevuse kokkutõmbamisega," rääkis Arco Vara juhatuse esimees Lembit Tampere.

Ober-Haus Kinnisvara plaanib hoopis töötajaid juurde võtta ja tegevust laiendada. "Ühtegi kontorit lähiajal sulgeda ei kavatse," ütles Olber-Haus Kinnisvara tegevdirektor Katrin Klein-Näppi, kelle sõnul koliti näiteks Tartu kontor endisest asukohast Küüni tänaval paremate parkimisvõimalustega Fortuuna ärimajja.

Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevjuhi Mika Sucksdorffi sõnul on efektiivsus olnud neil märksõnaks juba aasta algusest peale. "See tähendab, et oleme vaadanud kõikide kontorite ja kõikide inimeste tegevused ja tulemused üle," ütles Sucksdorff.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul peavad tegevust kokku tõmbama eelkõige need ettevõtted, kus on palju kuupalgalisi inimesi, kes otseselt ettevõtte müügitulemustele kaasa ei aita. "Usun, et need ettevõtted peaksid võtma oma 2004.-2005. aasta eelarved uuesti välja ja vaatama, kuidas siis äri tehti," ütles Vahter.

Võimaliku laienemise kohta ütles ta, et ei pea seda ilmvõimatuks.

Vahteri hinnangul lähenev sügis suurt muutust ei too. "Kindlasti on neid, kelle tagasimaksuvõime on piiri peal, kuid enamik saab ikka oma maksetega hakkama, kui inimeste töökohad säilivad. Pigem kasvas pakkumiste arv siis, kui spekulandid paiskasid oma korterid müüki ja üüriturule," ütles Vahter.

ERI Kinnisvara Põhja-Eesti juhi Andres Tederi sõnul on neil lähiajal plaanis üks uus filiaal avada. "Küll vaatame kindlasti üle, nagu ilmselt ka teised kinnisvarafirmad, ettevõtte kulupoole ja tegevuse efektiivsuse," märkis Teder.

Sügisel on Tederi sõnul oodata mõningast tehinguaktiivsuse kasvu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:42

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing