Liis Kängsepp • 25. september 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Äriplaan 2009: Valkiainen: käive kukub tänavu 50%

Lisaks loobutakse tänavu kokku umbes kolmandikust töötajatest, jäi kõlama ASi Maxit Estonia juhatuse esimehe Viktor Valkiaineni ettekandest konverentsilt "Äriplaan 2009".

"Kindlasti on paljud meie sektoris juba koondanud või koondamas, sest lihtsalt pole enam sellist turgu," sõnas Valkiainen. "Heas majandusolukorras õnnestus meil hästi profiiti lõigata, aga aastal 2008 on see meile rängalt kätte maksnud. Praegu on kõik kasvutrendid miinuses. See on tõesti raske pauk."

"Kui omakapital hakkab miinusesse minema, on juba hilja," lausus Valkiainen. "Mahte suudavad säilitada ainult need, kellel on püsipartnerid Eestist väljas, näiteks Venemaal. Aga peame olema realistid: meie ekspordiraadius on 300 km ümber tootmiskoha."

Valkiainen ütles, et Peterburi oleks küll hea turg, kuid sellega on seotud palju takistusi, muu hulgas ka pikad piiriületusjärjekorrad. "Pealegi on tee Ivangorodist nagu kartulipõld," lausus Valkiainen.

Ta lisas, et ehituse hinnast moodustab kaks kolmandikku just ehitusmaterjalide hind ning ehitusmaterjalide tootmine moodustab umbes 5% meie SKPst. "Võiksime ehitada paari miljardi krooni eest rohkem, kui praegu teeme," sõnas Valkiainen.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt