Uus seadus Lätis sekkub tootjate ja kaupmeeste sõtta

ÄP 07. oktoober 2008, 00:00

Tootjate ja kaupmeeste sõda kestab Lätis juba aastaid. Esimesed on äärmiselt rahulolematud sellepärast, et supermarketid kasseerivad neilt kohustuslikuna nn sisenemismaksu. Kaupmehed aga kinnitavad, et see tasu on täiesti õigustatud.

Vastuseisu tekitab ka poeriiulitel vedeledes säilivustähtaja ületanud müümata toidukaupade tagastamine tootjatele. Liiga palju kaupa tellinud kauplustel ei ole kauba realiseerimata jätmisel mingit vastutust. Kauplused võivad müümata kaupa tagasi anda ükskõik millistes kogustes.

Oktoobrist jõustunud konkurentsiseaduse parandused keelavad kõigil suurtel kaubanduskettidel ära kasutada oma domineerivat positsiooni.

Tõrvatilgast meepotis ei pääse, sest varsti võivad tarbijad taas kokku puutuda defitsiidiga. "1. oktoobrist on kaupmeestel realiseerimistähtaja ületanud toidukaupade utiliseerimise kohustus. Kauplused hakkavad väga täpselt valima, milliste toodetega nad tegelema hakkavad, mis tähendab sortimendi vähenemist ja õhtuti tühje kaubariiuleid," sõnas Läti kaupmeeste assotsiatsiooni juht Danusevics.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing