Hille Tressum • 7. oktoober 2008 • 2 min
Jaga lugu:

YIT ehitab Raplasse Saarioinenile tehase

"Saarioineni uus toidutehase kompleks koosneb tehase- ja tehnohoonetest ning külmlaost. Rajatava kompleksi pind on ligikaudu 7000 ruutmeetrit. Tootmishoone projekteerisime nii, et selle laiendamine oleks tulevikus võimalikult lihtne," ütles YIT Ehituse juhatuse esimees Priit Sauk.

Tehas valmib tuleva aasta augustis.

YIT on Saarioineniga Saugi sõnul varemgi koostööd teinud, praegu ehitab YIT Saarioinen OY tellimusel Jyväskyläs asuva lihatöötlemiskeskuse laiendust.

Saarioinen Eesti juhatuse liikme ja Meleco tegevjuhi Märt Vilbaumi sõnul on Raplas valmiv toidutehas emaettevõtte Saarioinen OY esimene investeering väljapoole Soomet. "Seni on Eesti tarbijale pakkunud valmistoite kontserni tütarettevõte AS Meleco, mille tootmisvõimsus on piiratud ega võimalda edasist arengu," lisas Vilbaum. Lisaks Eestile on plaanis Raplas valmivat toodangu turustada nii Balti riikides kui ka Põhjamaades.

Vilbaumi sõnul otsustati Eestisse investeerida juba aastaid tagasi, kuna nähakse siinse valmistoiduturu jätkuvat tõusu. Idee rajada Raplasse toidutehas ei olnud Vilbaumi sõnul kuidagi seotud langenud ehitushindadega. "Oleme veendunud, et valmistoiduturg on kasvav turg," sõnas Vilbaum.

"Samuti plaanime segmendi laiendamist," rääkis Vilbaum tulevikuplaanidest. Tema sõnul hakkab praegune Maleco tehas kitsaks jääma. "Praegune Maleco tootmine asub selleks kohandatud ruumides," rääkis Vilbaum, märkides, et uus tehas on aga just selleks otstarbeks loodud. "Saarioineni Rapla tehases saab tööd umbes 120 inimest," lisas Vilbaum.

Salvesti suurosanik Veljo Ipits näeb valmistoiduturul kindlat perspektiivi. Ta nentis, et ei pea Raplasse kerkivat Saarioineni tehast neile suureks konkurendiks.

"See, mida toodame meie või Põltsamaa Felix, ei ole otseselt see, mida toodab Saarioinen," tõdes Ipits.

Samas tõdes Ipits, et valmistoiduturg tahes-tahtmata suureneb. "Selleks tuleb valmis olla. Eks see mingis mõttes võib Saarioinenile konkurentsi pakkuda, aga pigem sellist elutervet konkurentsi," lisas ta.

Tarbimise poole pealt tõdes ta, et on näha muutusi odavamate toodete tarbimise suunas.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt