Hull teadus: Uriin ämblikuvõrkudes

15. oktoober 2008, 14:06

Reto Schneideri äsjailmunud raamat The Mad
Science Book (Hull teadus) koondab kaante vahele mõned veidraimad
teaduseksperimendid ja –katsed. Ajakirja New Scientist tarbeks valis ta välja
üheksa isiklikku lemmikut.

1955. aastal püüdsid Šveitsis Baseli hooldekodu psühhiaatrid leida meetodit skisofreenia diagnoosimiseks. Selleks üritati 15 skisofreeniku uriinist kokkusegatud kontsentraadiga toita ämblike ning võrreldi ämblikuvõrke nendega, mida olid pununud ämblikud, kes olid pandud jooma psühhiaatrite endi uriini. Mingeid erinevusi ei ilmnenud.

Päris ilma tulemuseta see teadustöö siiski ei lõppenud. Nimelt leidsid teadlased, et kontsentreeritud uriinil peab olema ebameeldiv maitse, seda hoolimata sinna segatud suhkrust. Ämblike käitumine ei jätnud siin võimalust kaheti mõista: pärast piisakese võtmist näitasid ämblikud üles täielikku vastumeelsust selle vedelikuga uuesti kokkupuutumise suhtes.

Loe ka: Hull teadus: Kaugjuhitav võitlushärg VIDEO

Hull teadus: Aastaks voodisse

Hull teadus: Puhkus märgade sokkidega

Hull teadus: Psühhonaut

Hull teadus: Psühholoogiline relv

Hull teadus: Robotkoer tutvub koeraga VIDEO

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. October 2008, 11:07
Otsi:

Ava täpsem otsing