• OMX Baltic0,00%0,00
  • OMX Riga0,00%0,00
  • OMX Tallinn0,00%0,00
  • OMX Vilnius0,00%0,00
  • S&P 5000,00%0,00
  • DOW 300,00%0,00
  • Nasdaq 0,00%0,00
  • FTSE 1000,00%0,00
  • Nikkei 2250,00%0,00
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,00
  • GBP/EUR0,00%0,00
  • EUR/RUB0,00%0,00
  • OMX Baltic0,00%0,00
  • OMX Riga0,00%0,00
  • OMX Tallinn0,00%0,00
  • OMX Vilnius0,00%0,00
  • S&P 5000,00%0,00
  • DOW 300,00%0,00
  • Nasdaq 0,00%0,00
  • FTSE 1000,00%0,00
  • Nikkei 2250,00%0,00
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,00
  • GBP/EUR0,00%0,00
  • EUR/RUB0,00%0,00
  • 15.10.08, 15:06
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Hull teadus: Uriin ämblikuvõrkudes

Reto Schneideri äsjailmunud raamat The Mad Science Book (Hull teadus) koondab kaante vahele mõned veidraimad teaduseksperimendid ja –katsed. Ajakirja New Scientist tarbeks valis ta välja üheksa isiklikku lemmikut.
1955. aastal püüdsid Šveitsis Baseli hooldekodu psühhiaatrid leida meetodit skisofreenia diagnoosimiseks. Selleks üritati 15 skisofreeniku uriinist kokkusegatud kontsentraadiga toita ämblike ning võrreldi ämblikuvõrke nendega, mida olid pununud ämblikud, kes olid pandud jooma psühhiaatrite endi uriini. Mingeid erinevusi ei ilmnenud.
Päris ilma tulemuseta see teadustöö siiski ei lõppenud. Nimelt leidsid teadlased, et kontsentreeritud uriinil peab olema ebameeldiv maitse, seda hoolimata sinna segatud suhkrust. Ämblike käitumine ei jätnud siin võimalust kaheti mõista: pärast piisakese võtmist näitasid ämblikud üles täielikku vastumeelsust selle vedelikuga uuesti kokkupuutumise suhtes.
Loe ka: Hull teadus: Kaugjuhitav võitlushärg VIDEO

Artikkel jätkub pärast reklaami

Hull teadus: Aastaks voodisse
Hull teadus: Puhkus märgade sokkidega
Hull teadus: Psühhonaut
Hull teadus: Psühholoogiline relv
Hull teadus: Robotkoer tutvub koeraga VIDEO

Seotud lood

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele