Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kas teil on järgmisel aastal plaanis muuta seminariruumide üürihindu?

  Me ei plaani muutuseid üürihindades. Teeme kõik selleks, et ettevõtted ka raskemal ajal ellu jääks. Hinnatõusu ei pea me praegu põhjendatuks, kuna meie ettevõte tegutseb oma ruumides ja seetõttu puudub vastav lisakulu.
  Seminariruumide üürihinnad on jäänud majanduslangusest olenemata samaks ja kinnitasime 2009. aasta hinnakirja samuti ilma seminariruumide hinnamuudatusteta.
  Keskmine seminariruumi üüri päevahind on sel aastal olnud umbes 800 krooni. Kindlasti on majanduslangus toonud palju eripakkumisi soodsama hinnaga. Seda trendi on märgata väga erineva tasemega seminariteenuste pakkujate juures.
  Meie käive on sel aastal eelmisega võrreldes veidi langenud. Leian, et see on hea aeg korrastada mõtteid ja strateegiaid, vaadata üle ettevõtte ressursid ja kulud, tegeleda kvaliteedi parandamisega, olla valivam ja nõudlikum personali suhtes. Osalesime sel aastal EASi korraldatud turismiettevõtete kvaliteediprogrammi raames koolitustel, mille tulemusel leidsime oma parendusvaldkonnad ja korrastasime protsesse.
  Hinnapoliitikas Strand SPA & Konverentsihotell järgmisel aastal suuri muutusi ette ei näe, pigem kasutame ära oma maja tugevusi ja mugavust, pakkudes klientidele kogu maja teenuseid ühe katuse all.
  Mida suurem on ostetavate teenuste ja üritusel osalejate arv, seda soodsam on hind kliendile. Oleme hinnapoliitikas veelgi paindlikumad ning iga pakkumine valmib rätsepatööna. Uuel aastal plaanime turule tuua rohkem pakette, näiteks konverentsipaketi.
  Järgmisel aastal oleme arvestanud käibemaksumäära tõstmise tõttu tulude vähenemisega, millega kaasneb veelgi suurem tähelepanu pööramine efektiivsusele. Meie edu võti on, et inimesed, kes Strandis töötavad, teevad seda suure hoole ja armastusega.
  Meie ettevõtte selle aasta keskmine hinnatase seminariruumide üüri osas oli 1500 kr päev või 250 kr tund. Esialgu ei ole plaanis hinda sel talvehooajal tõsta.
  Langetamise vajaduse panevad paika turul toimivad trendid. Samas tuleb arvestada, et kütuste ja elektrihind tõuseb, mis vähendavad olemasolevat müügikatet ning hinnalangetamise võimalusi omahinna baasil.
  Majanduslangus vähendab potentsiaalsete klientide ringi ja olemasolevate püsiklientide võimalusi. Kitsastel aegadel on kõigil probleeme.
  Andekamad ja ärksamad kliendid võivad ka rohkem vajada seminariruume oma ümberkorralduste läbitöötamiseks, kuid nemad ei ole ilmselt praegu trendiloojad.
  Seega peaks tulema vaikne hooaeg, kus klientide vähenemise korral oleks ehk arukas hindu langetada, kuid ekspluatatsioonikulude kasv pidurdab seda.
  Ettevõtted, kellel seminariruumide üürimine ei ole põhitegevus, võivad turu olulise kahanemise korral ruume müüa ka püsikulude hinnaga (ehk müügikatteta) selleks, et püsikuludele katet saada.
  Meil ei ole uuel aastal plaanis muutusi hinnapoliitikas. Usun, et hinnad jäävad selle aastaga samale tasemele. Loodame, et majanduslangus paneb firmasid oma töötajaid aktiivsemalt koolitama. Seega elame eelduses, et seminariruumide üüriturg püsib aktiivne.
  Majanduslangus arvatavasti vähendab seminariruumide kasutamist. Järgmisel aastal me üürihindu kindlasti ei tõsta.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Raadiohommikus: Eesti ettevõte saab Saksamaal soodsamalt hakkama
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Viljandis kuivtoidupakke tootev Tactical Foodpack rajab uue tehase Saksamaale, sest – nii üllatavalt, kui see ka ei kõla – seal tuleb odavam. Ettevõtte tegevjuht Sverre Puustusmaa räägib Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis kõigest lähemalt.
Leedu vedajad hädas riiulifirmadest tööjõuvahendajatega
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.
Leedus registreeritud riiulifirmad palkavad aina enam tööle veokijuhte kolmandate riikidest, kellele antakse Leedu elamis- ja tööluba, kuid tegelikult hakkavad nad tööle hoopis Saksamaa ja Belgia firmades. Selline skeem ajab Leedu veokijuhtide kvoodi kiiresti lõhki ja riigi enda ettevõtjad jäävad roolikeerajateta.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.