Maksud: ühe rõõm on teiste pisarad

27. jaanuar 2009, 11:19

Koondamised on positiivselt mõjunud riigi
maksulaekumistele: 18. jaanuari seisuga oli füüsilise isiku tulumaksu laekunud
871 miljonit krooni, samas mullu terve jaanuariga 439 miljonit.

Peaminister Andrus Ansip ütles eile riigikogus parlamendi liikmete küsimustele vastates, et jaanuari maksulaekumised on üle ootuste head.

Maksu- ja tolliameti andmeil on hästi laekunud ka sotsiaalmaks: tänavu 18. jaanuari seisuga 2,64 miljardit krooni, eelmise aasta jaanuaris terve kuuga 2,6 miljardit.

Tulu- ja sotsiaalmaksu head laekumist põhjendas maksu- ja tolliameti meediasuhete peaspetsialist Annely Erm suurte koondamistega eelmise aasta lõpus. Samuti viitas ta jõulupreemiatele, mida aga ilmselt maksti lõppenud aastal üle-eelmisega võrreldes vähem.

Käibemaksu oli riigieelarvesse 18. jaanuari seisuga laekunud 419 miljonit krooni, mullu terve jaanuariga 1,8 miljardit. Samas on iga kuu 20. päev aeg, mil füüsilisest isikust ettevõtjail ja juriidilistel isikutel tuleb esitada käibedeklaratsioon ning tasuda käibemaks.

Aktsiise on tänavu 18. jaanuari seisuga riigile laekunud 807 miljonit krooni, mullu terve jaanuariga 1,47 miljardit. Alkoholi- ja tubakaaktsiisi laekumine oli tänavu 401 miljonit krooni, eelmise aasta jaanuaris 964 miljonit. Kütuseaktsiisi kogus riik selle aasta 18. jaanuari seisuga 370 miljonit krooni, mullu jaanuaris 508 miljonit.

Kokku on 18. jaanuari seisuga riigieelarvesse laekunud maksude ja sotsiaalkindlustusmaksetena 5,1 miljardit krooni. Eelmise aasta jaanuaris oli sama näitaja kuu ajaga 6,8 miljardit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. February 2009, 13:30
Otsi:

Ava täpsem otsing