Kalev võttis üle noobli mööblitööstuse nime

Kadrin Karner 27. veebruar 2009, 00:00

Minu tegemisi piitsutatakse kogu aeg Kalevi nime all, kuid kommid ei ole milleski süüdi, tõi Kalevi suuromanik ja juht Oliver Kruuda aktsionäride erakorralisel koosolekul välja nime muutmise peapõhjuse. "Vana Kalev saab oma nime tagasi ja Kalevi ärinimi jääb ainult kommivabriku nimeks," ütles ta.

Kontserni teised ettevõtted loobusid Kalevi nime kasutamisest kondiitritööstuse kasuks ning jätkavad Luterma nime all, otsustasid eile Kalevi aktsionärid.

Kaubamärk Luterma on Eestis patendiameti andmetel 2006. aasta kevadest registreeritud Kalevi kunagise turundusjuhi ja hiljutise Kalev Meedia juhi Alar Pingi firma OÜ Mosaic nimele. Lisaks registreeris Pink selle aasta jaanuaris Mosaici nimele ka Luterma Inglismaal tegutsenud tütarettevõtte Venesta nimelise kaubamärgi.

Pink kinnitas, et annab Luterma Oliver Kruudale üle ilma igasuguse tasuta. "Oliveriga on juba kokkulepe olemas, et see saabki tema omaks," ütles ta.

Ühtlasi teatas Kalev eile, et on esitanud avalduse börsilt lahkumiseks. "Ma olen seda ka varem öelnud, et kui oled liige, siis pead lisaväärtust loov olema, mingi lisaväärtus peab olema," selgitas Oliver Kruuda. Me oleme 12-13 aastat seda kohustust täitnud, viitas ta Kalevi pikale börsilolekule.

Kruuda sõnul peab börsi reglemendi kohaselt 25 protsenti aktsiatest olema vabalt kaubeldavad ja seda nõuet Kalev praegu ei täida.

"See tähendab, et me peaksime aktsiad laiali jagama ja kui me hakkame praegusel aktsiaturul aktsiaid müüma, siis need ei maksa mitte midagi," rääkis ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing