Luman vangerdas 20 miljoni krooniga

Annika Matson 27. märts 2009, 16:00

Eesti Ehituse tütarfirma AS Linnaehitus
ostis ettevõtte suuromaniku Toomas Lumani osalusega firmalt Arealis 50
protsendilise osaluse OÜs Unigate, mis omab kinnistuid Tallinnas Paekalda
tänaval.

OÜ Unigate kuulub võrdsete osadega ASidele Linnaehitus ja Merko Ehitus.

Tehing on tehtud seotud osapoolega. AS Arealis on emitendi tuumikaktsionäri AS Nordic Contractors tütarettevõte. Tehingutingimuste kohaselt tasutakse ettevõtte osa eest fikseerituna 20 000 000 krooni (1 278 233 eurot) ning arendustegevuse tulemusest sõltuv muutuvosa järgmiste majandusaastate jooksul, teatas firma börsile.

ASi Eesti Ehitus 100%-line tütarettevõte AS Linnaehitus ja AS Arealis sõlmisid ettevõtte osa ostu-müügi lepingu, millega AS Linnaehitus omandas AS-lt Arealis tema osaluse osaühingus Unigate.

Omandatava osa nimiväärtus on 40 000 krooni (ligikaudu 2 556 eurot), mis moodustab 50% osakapitalist. Osade omandiõigus läks üle lepingu sõlmimise kuupäeval 26. märtsil, teatas firma börsile

OÜ Unigate on Eestis registreeritud ettevõte, mis tegutseb kinnisvaraarenduse (elamuehitus) tegevusvaldkonnas. Ettevõtte majandustegevus on seotud tema omandis olevate kinnistute arendamistegevusega, mis asuvad Tallinnas Paekalda tänaval.

Osalus OÜs Unigate soetati vastavalt Eesti Ehitus kontserni strateegilistele eesmärkidele. Strateegia kohaselt on kontsern 2009-2010 aastal valmistumas ette Eesti kinnisvaraturu uueks võimalikuks tõusuperioodiks peale 2010. aastat. Seetõttu luuakse kontserni tütarettevõtetesse kinnistuportfell, mis võimaldab õigeaegselt alustada elamuarendust turusentimendi muutumise korral.

Fikseeritud ja muutuvosa väärtuse koguhinnang tehingu sõlmimise ajal on võrreldav tehingu toimumise järgselt ASile Linnaehitus kuuluva proportsionaalse osa OÜ Unigate kinnistute turuväärtusega. Sõltumatu hindaja poolt antud hinnangu kohaselt on turuväärtus ligikaudu 47 500 000 krooni (3 035 803 eurot).

Eesti Ehituse teatel ei avalda tehing olulist mõju Eesti Ehituse kontserni tegevusele ega ole käsitletav olulise osaluse omandamisena NASDAQ OMX Tallinna Börsi reglemendi osa "Nõuded Emitentidele" tähenduses. ASi Eesti Ehitus nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud, seisab börsiteates.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2009, 12:24
Otsi:

Ava täpsem otsing