Küberturvalisuse ekspert: erinevad e-d ohustavad privaatsust

Kadri Bank 28. aprill 2009, 00:00

Pärast Eesti uusimaid IT-lahendusi demonstreerivas keskuses ringi vaatamist leidis McIntyre, et peaaegu kõikidel sealsetel lahendustel oleks ekspordipotentsiaali. "Paljud valitsused kardavad teha sammu selliste tehnoloogiate kasutuselevõtuks. Nad ei tea, kuidas ise alustada, ja värbavad selleks eksperte, kes väidavad, et lahendused lähevad neile miljardeid eurosid maksma. Ja valitsused loomulikult kardavad nii palju raha kulutada," rääkis McIntyre. Tema sõnul on Eesti aga hea näide sellest, kuidas kõrgtehnoloogilised lahendused käivitatakse mõistliku hinna eest.

Lahenduste plussiks pidas mees seda, et raha ei kulutata tehnoloogiatele, mis töötavad väheste inimeste jaoks ja spetsiifilises valdkonnas, vaid on laialdaselt kasutatavad sülearvutis, mobiiltelefonis ja ka mujal. "See kindlustab tehnoloogia edukuse," leidis ta.

McIntyre sõnul peavad inimesed teadma, kuidas tehnoloogilised süsteemid saavad neid aidata, aga ka kahjustada, kui nad ei ole riskidest teadlikud. "On ohtlik, kui me ei tea, kellel on sellele infole juurdepääs. Tuleb meeles pidada, et iga kord, kui ma oma autot pargin või bussiga sõidan, võib mõni pahatahtlik inimene selle info põhjal üles ehitada üksikasjaliku pildi minu identiteedist. Ja sellel võivad olla tõsised tagajärjed."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing