Toomas Annus sai hingetõmbeaega

Anne Oja 27. mai 2009, 00:00

Kahtlustuse kohaselt andis Järvevana (endine AS Merko Ehitus) ja tema tütarettevõtete huvides tegutsenud Tõnu Korts Tallinna kõrgele linnaametnikule Ivo Parbusele detailplaneeringute asjaajamise korraldamise ja kiirendamise eest pistisena Estraveli kinkekaardi väärtuses 15 000 krooni.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling lõpetas kriminaalmenetluse karistuse ebaotstarbekuse tõttu, sest Harju maakohtus on menetluses maadevahetuse kriminaalasi, milles on esitatud Järvevanale süüdistus esimese astme kuriteo toimepanemises.

"Seega võimalik kohtu poolt määratav karistus antud kriminaalasjas oleks väiksem, võrreldes kahtlustatavale nn maadevahetuse kriminaalasjas süüks pandava kuriteo eest võimaliku mõistetava karistusega," teatas prokuratuur eile õhtul.

"Järvevana nõustus kriminaalasja lõpetamisega menetlusökonoomilistel kaalutlustel, vältimaks ajalisi ja rahalisi kulutusi," märkis Toomas Annus seepeale börsi vahendusel.

Samas on Tõnu Korts kriminaalasjas jätkuvalt kahtlustatav.

Juhul, kui Järvevana maadevahetuse kriminaalasjas õigeks mõistetakse, on prokuratuuri teatel võimalik Ivo Parbusele pistise andmise episoodi osas Järvevana suhtes kriminaalmenetlus uuendada.

Aprilli algul teatas Järvevana börsile, et prokuratuur esitas maadevahetuse kriminaalasjas ettevõttele süüdistuse altkäemaksu andmises. Samal päeval kuulutati Järvevana kahtlustatavaks ka Ivo Parbusega seotud pistiseandmise kriminaalasjas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing