ÄP 5 aastat tagasi: Protestivalimiste laine üle Euroopa

ÄP 16. juuni 2009, 00:00

Konservatiivsed ja euroskeptilised jõud said toetust ning võimuparteid, nii nagu Res Publica ja Rahvaliit Eestis, valdavalt lüüa. Selline oli üldine muster pühapäeval 25 ELi riigis lõppenud Euroopa Parlamendi valimistel.

Kokkuvõttes annab see parlamendi, kus suurimaks saadikurühmaks jäi 276 kohaga paremtsentristlik fraktsioon EPP, teisel kohal on sotsiaaldemokraadid ning kolmandal kohal liberaalid. Kokku on europarlamendis 732 kohta.

Hetkeseis: Seegi kord võidutsesid parempoolsed ja EPP, hoolimata oponentide lootusest, et üleilmne kriis on nende populaarust õõnestanud. Tõelised protestivalimised toimusid aga Eestis, kus Indrek Tarand kogus 100 000 häält.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing