Amserv Auto ja Elke jagasid varandust

Anne Oja 02. september 2009, 00:00

Konkurentsiamet teatas eile, et andis loa koondumisele, millega Amserv Auto AS omandas valitseva mõju ASi Valoor üle ja Elke Grupi AS Mustakivi Auto ASi üle.

Siin ei ole midagi keerulist, selgitas Äripäevale konkurentsiameti koondumiste kontrolli osakonna nõunik Esta Kurme, kelle sõnul olid Valoor ja Mustakivi Auto siiani Amservi ning Elke ühisel valitsemisel. Paralleeli tuues lahutasid Amserv Auto ning Elke Grupp oma abielu ning jagasid ühised lapsed, üks vanematest sai poja, teine tütre.

Miks selline lahutus ja vara jagamine toimus?

Amserv Grupi juhatuse esimees Raivo Kütt ütles, et tehingu ajendiks oli osapoolte soov saavutada sünergiat vastavate ettevõtete üle suurema kontrolli omandamisega. "Tegemist on sisuliselt ettevõtete aktsiate vahetustehinguga, kus osalused vahetati omakapitali määra arvestades," ütles Kütt. Ta kinnitas, et Amservi ja Elke Grupi 18 aastat kestnud koostöö jätkub.

Äripäeva küsimusele, miks otsustati Valoor vormistada Amservi tütarettetvõtteks ja Mustakivi Auto Elke Grupi tütarettevõtteks, vastas Kütt, et Valoor tegutseb Tartus ja Viljandis, Mustakivi Auto Tallinnas Lasnamäel. Firmade turuosad on võrreldavad, ühelt poolt oli see jagunemise aluseks, teisalt huvitas Amservi rohkem geograafiline laienemine ja Elket jällegi Tallinna konkreetne piirkond. Nõnda jõuti kergelt ühisele kokkuleppele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:12

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing