Svensky Kaubandus pole kindel suhkrutrahvi tühistamises

Virge Haavasalu 16. november 2009, 14:59

Enne kui riik ei ole loobunud Tallinna halduskohtu otsuse edasikaebamisest liigse laovaru trahvi kohta, ei saa milleski kindel olla, leidis juustu- ja margariinitrahvi vaidlustanud Svensky Kaubanduse AS suuromanik ja juhatuse esimees Sven Voites.

„Siis, kui ei ole edasi kaevatud,“ ütles Voites, millal saab kohtuvõidus ja trahviraha tagasisaamises kindel olla. Ta ei soovinud ka ennustada, kuidas võiks kohtuasi lõppeda.

„See võib olla seotud sellega, et ostsime vahepeal ära Baltazar Tradingu, kel oli samuti kohtuasi pooleli“ kostis Voites, miks on neil kaks erinevat kohtuasja seoses laovaru ülejäägiga. 

Svensky Kaubandus maksis juristi soovitusel trahvi ära ja vaidlustas selle sissenõudmise. Kas oleks saanud ka trahvi maksmata jätta ja see kohtus vaidlustada? „Teistpidi oleks olnud kuidagi keerulisem selgitada, et miks me ei saa maksta,“ põhjendas ettevõtte juht. 

Voites kinnitas, et trahvi maksmise eesmärk ei olnud hiljem kohtuvõidu korral riigilt intresse tagasi saada. Ta ei mäletanud, kui suur oli trahvisumma, kuna see oli väga ammu. Svensky Kaubanduse puhul oli tegemist juustu- ja margariinitrahviga, mitte suhkrutrahviga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. November 2009, 16:11

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing