• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kommunaalid leidsid sõbra

  Maailma suurima võlakirjafondi PIMCO juht Bill Gross ei ole detsembri investeermisväljavaates rahul USA sellega, et USA keskpank jätab intressid pikaks ajaks madalaks ning et raha tootlus on 0,01%.
  Märtsi põhjadest on toimunud riskantsetes varades imed ja tekkimas on varaklasside uute mullide süsteemne risk, ja seda just selle 0,01% tootluse tõttu. Kuld maksis 1130 dollarit untsist, üleilmsed aktsiaturud on tõusnud 2009. aasta madaltasemetelt 60-70%, dollar on peamistest valuutadest korvi vastu aastaga 15% madalam, nafta maksab 80 dollarit, tänu föderaalreservi triljonidollarilisele krediitkaardile on eluasemelaenude intressid 4%.
  "Tõsta intressi, kui 15 miljonit ameeriklast on töötud ja 25 miljonit töötavad osalise tööajaga? Ja seda kõike selle pärast, et kuld maksab üle 1100 dollari untsist. Te teete nalja või suitsetate - midagi. Meil on vaja veel 12 kuud 4-5% nominaalset majanduskasvu enne kui Bernanke ja kompanii julgevad hakata tõstma intresse - olgu siis varamullidega või ilma."
  Väikeinvestor - mida sa siis teed? Oled edasi säästja 0,01% tootlusega? Julged sa seda teha või mitte? Kas ostad investeerimisjärgu võlakirju 3,75% tootlusega (ühes kuludega alla 3% tootlusega)? Ostad sa 8% tootlusega rämpsvõlakirju ja eeldad, et pankrotikuulid lendavad sinust mööda? Ostad 2% dividenditootlusega aktsiaid, kui need on viimasest põhjast tõusnud 65% ja on pikaajalisest PE suhtarvust kallimad?
  Uus normaalsus kujuneb tõenäoliselt palju madalamate tootlustega maailmaks. Vähenev kasv, võimenduse mahavõtt ja kasvav valitsuse sekkumine mõjutavad kasumeid ja lõpuks makstavaid dividende ja intresse. Kuna pangad, autokompaniid ja teised on muutunud üha reguleeritumateks ning käituvad sarnasemalt kommunaalmajandusele, toodavad nad vähem. Kui Ameerika kapitalismi tulevikumudel on tõenäoliselt lähedasem kommunaalmajanduse ettevõtetele - siis miks mitte osta viimaseid? Kasumikasv peaks järgima majanduskasvu, kuid nad toodavad 5-6%, mitte 0,01%. Madalal kasvu keskkonnas peaksid aktsiad tootma rohkem, kui firmade võlakirjade tootlus ja paljud kommunaalmajanduse ettevõtted just seda pakuvadki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.