Indrek Kald • 24. mai 2010 kell 10:16

Estravel hüvitab TopToursi pakettreisid

Eesti suurim reisibüroo Estravel otsustas hüvitada möödunud nädalavahetusel TopToursiga Kreekasse ja Türki reisida plaaninud inimeste pakettreisid.

Otsus puudutab vaid Estraveli kaudu reisi ostnud kliente. Seadus reisibürood selleks ei kohusta, reisikorraldaja makseraskuste korral rakendatakse tarbijakaitseameti kaudu tagatisraha, mis TopToursi puhul ulatus kolme miljoni kroonini.  

Estraveli tegevjuhi Anne Samliku sõnul on ilmne, et TopToursi tagatis pole piisav klientide kulude kompenseerimiseks. "Sisuliselt ostame TopToursi klientidele uued reisid, klient võib valida ka uue sihtkoha," sõnas ta. "Otsuse taga on Estraveli omanike soov klienti ootamatuste eest kaitsta," lisas Samlik.

"Iga olukord on unikaalne, kuid sarnaselt käitusime ka Islandi tuhapilvest tekkinud kahjudega, meie eesmärk on usaldust turismiteenuse pakkujate vastu hoida," rääkis Estraveli juht.

TopToursi kaudu reisi soetanud inimestega sõlmib Estravel lepingu, mille järgi kehtib pakkumine asendada ostetud reis uuega kuni käesoleva aasta lõpuni. Broneeringu tühistamise, ümbervormistamise ja uue reisi korraldamise tasu ulatub kliendile tuhande kroonini. Kui klient ei soovi ostetud reisi uuega asendada, peab ta tavakorras tarbijakaitseametisse pöörduma.

Hetkel kuum