Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Savisaarele laenas Neitsisaarte firma

  Põhja politseiprefektuur algatas 2. septembril Savisaare suhtes väärteomenetluse. Prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide sõnul uuriti seda, mis põhjusel jäi majanduslike huvide deklaratsioonist vajalik ja nõutud info välja.
  Savisaar on laenude võtmisega seonduvat selgitanud, ülekuulamisprotokolli sisu pole politseil võimalik avalikustada. "Antud väärteomenetluse käigus laenude võtmisega seonduvat täiendavalt politsei ei uuri," kinnitas Loide.
  Linnapea seletab deklaratsiooni tähtajaks esitamata jätmist inimliku eksitusega ning psühholoogiliselt raske perioodiga tema elus, mil toimus abielulahutus ning seoses sellega muutusid ka tema varalised kohustused, vahendas Raepress.
  Politsei kinnitusel oli laenusummaks, mis jäi deklaratsioonis märkimata, 2 708 000 krooni, laenu andjaks oli OÜ Bravotex. Info võimaliku väärteo kohta laekus Põhja Prefektuuri korruptsioonikuritegude talitusele rahapesu andmebüroost.
  Loide lisas, et linnapea Edgar Savisaar oma tulusid sel aastal uuesti deklareerima ei pea.
  Politsei kinnitusel sai Savisaar Bravotexilt laenu 2,7 miljonit krooni kätte 2009. aasta 29. oktoobril.
  Savisaarele laenu andnud firma Bravotex on loodud mullu märtsis.
  Firma majandusaasta aruandes on kirjas, et laenunõudeid on Bravotexil kokku üle 6 miljoni krooni. Sellest 85 000 krooni on lühiajaline nõue intressiga 3,5% aastas ning selle maksmistähtaeg oli 5. oktoobril. 5,9 miljonit krooni intressiga 3% aastas on pikaajaline nõue, selle tähtaeg on 2024. aasta septembris.
  "Ma ei tahaks kommenteerida seda. See on eraasi ja ma ei pea vajalikuks seda kommenteerida," ütles Sulev Seppik Savisaarele antud laenu kohta.
  Mina pole psühholoog ega uurimisasutus, aga kui linnapea ütleb, et tal oli psühholoogiliselt raske periood, siis küllap ta nii tunnetab ja see võis nii ka olla. Selge on aga see, et tegemist on seaduse rikkumisega ja Tallinna linna deklaratsiooni hoidja oleks pidanud igal juhul seda informatsiooni omama.
  Loomulikult on ta (Edgar Savisaar - toim) avaliku elu tegelane, tema varanduslik seis peaks olema läbipaistev ja ka seadusi täpselt järgitud - see on demokraatlikus riigis elementaarne.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.