2. november 2010 kell 4:02

Ettevõtja: kaotame maamaksu ka firmadel

Tulevikus peaks maamaksu ära kaotama ka ettevõtjatele, ütles Harku valla elanik ja kohaliku ettevõtte omanik Kristi Napast.

"Ka nemad on selle maa kunagi välja ostnud. Kui ma ka ei ole maa omanik, vaid rendin äripinda, siis pean nii või naa suurte maksude korral renti rohkem maksma. Mis tähendab seda, et ühel hetkel hakkan mõtlema, kas ma üldse teen seda ettevõtet või ei tee," põhjendas ta.

Eramute omanikel ja ärimaa omanikel tema sõnul vahet teha ei tohiks. "Kui ma räägin kui ettevõtja, siis ettevõtlikud inimesed üritavad midagi teha ja annavad teistele tööd. Mina isiklikult annan oma lastehoiuga tööd kolmele inimesele ja mul on niigi suur maksukoormus. Miks peaksid ettevõtjad veel lisaks tasuma makse, see on ülekohtune. Arvan, et ettevõtjate maksukoormus on niigi suur," märkis Napast.

Harku vallas plaanitav idee esimese vallana kaotada ära maamaks eraisikutele on tema sõnul väga rõõmustav idee. "Olen kogu aeg leidnud, et see on ajuvaba, et me võtame suured laenud, ostame kinnistu välja ja siis maksame uuesti selle eest riigile veel maksu ka," ütles Napast.

Nii palju kui ma olen oma tuttavatega rääkinud, leiavad kõik, et see maks on tegelikult väga ülekohtune, lisas ta. Napasti ütlusel võiks edaspidi Harku valla eeskuju järgida ka teised Eesti vallad.

Autor: Birjo Must, Indrek Kald

Hetkel kuum