Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Trummirütmid toovad sisemise põlemise

  Sel aastal esimest korda publiku ette jõudva festivali idee autor on ettevõtmise produtsendi Heili Vaus-Tamme sõnul Eestis elav löökpillimängija Brian Melvin.
  "Tema tuli Tallinna Filharmooniasse sellise jutuga, et teeks löökpillifestivali. Nüüd on ta meil maailmapäeva kunstiline nõustaja ehk siis tema ideid oleme kasutanud ja edasi arendanud," selgitas Vaus-Tamm.
  Ettevõtmine on jagunenud kolme päeva peale. Algab see kõik neljapäeval kell 19 Rock Cafés maailmapäevaga. Sellele järgneb trummituleöö ning festivali võtab kokku klassikapäev.
  "Järgmisel aastal üritame kasvada ja korraldada ka džässipäeva," lausus Vaus-Tamm lootusrikkalt.
  Tänavu juhatavad trummifestivali avapäeva sisse India, Senegali ja Eesti muusikud ning tantsijad.
  "India plokis esitab tantsijatar Jamila oma kava koos Arno Kalbusega, ühe Eesti tablamängijaga. Kuna Lõuna- ja Põhja-India muusika on niivõrd erinevad, et neid on esinejate sõnul täiesti võimatu ühendada, on neil selles plokis kaks osa - Põhja-India kava ja Lõuna-India kava," selgitas Vaus-Tamm.
  Sellele järgneb temperamentne Senegali löökpillimängijate Ismailma Sane, Pape Sarri ja Yamar Thiami ning Eesti Brian Melvini East-West Rhythm Bandi esinemine.
  Sujuvalt läheb maailmapäev Rock Cafés üle trummituleööks, kus suurepärase show lubab publikule anda Peeter Jõgioja.
  "Ta korraldab oma ülesastumise teises pooles trummikaraoke ja laseb publikul ka ise kaasa mängida. Tema kunst ja suhtumine on hoopis teistsugused kui klassikalistel trummimeestel ja löökpillimängijatel. Seda on kindlasti põnev jälgida," lausus produtsent.
  "Üldse püüame me näidata löökpille võimalikult erineva kandi pealt. Esimene päev on etniliste pillide päralt, teisel päeval saab publik näha atraktiivset vaatemängu ja kolmandal kuuleb klassikalisemat trummimängu," selgitas Vaus-Tamm.
  Klassikapäev on eestvedaja sõnul kirjapandud muusika esitamise päev.
  Kui maailmapäeval kedagi nooti piilumas näha ei saa, siis viimasel päeval küll, sest ettekandele tulevad Toru Takemitsu "Rain tree" lööpillitriole ning kaks esiettekannet Gavin Bryarsi löökpillikvinteti esituses - "One last bar then Joe can sing" ja "New York".
  Viimase teose esitamisse on kaasatud ka Tallinna Kammerorkestri laiendatud koosseis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.