• Jaga lugu:

  Trummirütmid toovad sisemise põlemise

  Sel aastal esimest korda publiku ette jõudva festivali idee autor on ettevõtmise produtsendi Heili Vaus-Tamme sõnul Eestis elav löökpillimängija Brian Melvin.
  "Tema tuli Tallinna Filharmooniasse sellise jutuga, et teeks löökpillifestivali. Nüüd on ta meil maailmapäeva kunstiline nõustaja ehk siis tema ideid oleme kasutanud ja edasi arendanud," selgitas Vaus-Tamm.
  Ettevõtmine on jagunenud kolme päeva peale. Algab see kõik neljapäeval kell 19 Rock Cafés maailmapäevaga. Sellele järgneb trummituleöö ning festivali võtab kokku klassikapäev.
  "Järgmisel aastal üritame kasvada ja korraldada ka džässipäeva," lausus Vaus-Tamm lootusrikkalt.
  Tänavu juhatavad trummifestivali avapäeva sisse India, Senegali ja Eesti muusikud ning tantsijad.
  "India plokis esitab tantsijatar Jamila oma kava koos Arno Kalbusega, ühe Eesti tablamängijaga. Kuna Lõuna- ja Põhja-India muusika on niivõrd erinevad, et neid on esinejate sõnul täiesti võimatu ühendada, on neil selles plokis kaks osa - Põhja-India kava ja Lõuna-India kava," selgitas Vaus-Tamm.
  Sellele järgneb temperamentne Senegali löökpillimängijate Ismailma Sane, Pape Sarri ja Yamar Thiami ning Eesti Brian Melvini East-West Rhythm Bandi esinemine.
  Sujuvalt läheb maailmapäev Rock Cafés üle trummituleööks, kus suurepärase show lubab publikule anda Peeter Jõgioja.
  "Ta korraldab oma ülesastumise teises pooles trummikaraoke ja laseb publikul ka ise kaasa mängida. Tema kunst ja suhtumine on hoopis teistsugused kui klassikalistel trummimeestel ja löökpillimängijatel. Seda on kindlasti põnev jälgida," lausus produtsent.
  "Üldse püüame me näidata löökpille võimalikult erineva kandi pealt. Esimene päev on etniliste pillide päralt, teisel päeval saab publik näha atraktiivset vaatemängu ja kolmandal kuuleb klassikalisemat trummimängu," selgitas Vaus-Tamm.
  Klassikapäev on eestvedaja sõnul kirjapandud muusika esitamise päev.
  Kui maailmapäeval kedagi nooti piilumas näha ei saa, siis viimasel päeval küll, sest ettekandele tulevad Toru Takemitsu "Rain tree" lööpillitriole ning kaks esiettekannet Gavin Bryarsi löökpillikvinteti esituses - "One last bar then Joe can sing" ja "New York".
  Viimase teose esitamisse on kaasatud ka Tallinna Kammerorkestri laiendatud koosseis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Euroopa aktsiaturgude tõus jätkub
Euroopa aktsiaturud tõusid neljapäeval uue rekordini, millele aitasid kaasa Novo Nordiski ja Siemenesi tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud tõusid neljapäeval uue rekordini, millele aitasid kaasa Novo Nordiski ja Siemenesi tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Umbusklikud parteid tantsivad ümber Soomere
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Kumbki koalitsioonierakond ega ka sotsid ei taha astuda Tarmo Soomere presidendikandidatuuri osas esimest otsustavat sammu. Seda ei tehtud ka tänasel parteijuhtide nõupidamisel.
Elister OÜ lahendus muudab Viljandi Aken ja Uks ümbruses õhu 85% puhtamaks
Elister OÜ paigaldas puitu töötleva ettevõtte Viljandi Aken ja Uks tootmishoonesse automaatse aktiivsöel põhineva ventilatsioonilahenduse, mis aitab ettevõttel tõsta tootlikkust, täites samal ajal keskkonnanorme ning hoides tööstust ümbritseva õhu varasemast 85% võrra puhtamana. Testimisel saavutati õhupuhtuse näitajaks koguni 99,8%.
Elister OÜ paigaldas puitu töötleva ettevõtte Viljandi Aken ja Uks tootmishoonesse automaatse aktiivsöel põhineva ventilatsioonilahenduse, mis aitab ettevõttel tõsta tootlikkust, täites samal ajal keskkonnanorme ning hoides tööstust ümbritseva õhu varasemast 85% võrra puhtamana. Testimisel saavutati õhupuhtuse näitajaks koguni 99,8%.