Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  General Motorsi aktsia börsidebüüt: +3,6%

  General Motors tegi eile pärast kuueteist kuu pikkust börsipausi New Yorgi ja Toronto börsil avastardi. Aktsia lõpetas päeva 34,29 dollaril ehk 3,6% aktsiate avaliku esmapakkumise (IPO) hinnast kõrgemal.

  Päevasiseselt kaubeldi väärtpaberiga ka 35,99 dollaril ehk 9,1% IPO hinnast kõrgemal. Päeva jooksul jõuti kaubelda koguni 458 miljoni General Motorsi aktsiaga, mis arvestades 1,5 miljardi aktsia suurust aktsiakapitali on meeletu kogus.
  1994. aastasse ulatuvad Bloombergi IPO andmed niivõrd kõrget esimese päevakauplemisaktiivsust ei näita.
  „Aktsia hinnahüpe oli suur, mis näitab et aktsiamüüjad jätsid osa raha rahast lauale,“ kommenteeris uudisteagentuurile Oakbrook Investments LLC investeeringute juht Peter Jankovskis, rõhutades et tegemist oli rahalises mõttes väga suure tehinguga.
  Kui suur kokkuvõttes aktsiate avaliku esmaemissiooni kogumaht tuleb ei ole veel täpselt teada. Küll aga arvestatakse, et kui käiku läheb aktsiate ülejaotusoptsioon siis oleks koos eelisaktsiate müügiga IPO maht koguni 23,1 miljardit dollarit, mis aitaks GMi IPO-l mööda minna börsiajaloo senini suurimast 22,1 miljardi dollarise mahuga Agricultural Bank of China Ltd esmaemissioonist.
  GMi 2010. aasta esimese üheksa kuu kasum oli kokku 4,77 miljardit dollarit (3,18 dollarit aktsia kohta), millest koguni 2,16 dollarit tehti viimases kvartalis. Autogigandi tegevjuht Dan Akerson on samas hoiatanud, et ehkki GMi neljanda kvartali EBIT (maksude- ja intresside eelne kasum) tuleb jätkuvalt positiivne jääb see eelnevale kolmele kvartalile märkimisväärselt alla.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Energiasalve eestvedaja: seitse soovitust uuele valitsusele, mida energeetikas muuta
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.