Rait Rebane • 2. detsember 2010 kell 18:55

Ipadi ja iPhone’i edu jätkub ka järgmisel aastal

Kõik märgid näitavad on tulemas järjekordne edukas aasta Apple tahvelarvuti iPadi ja nutitelefoni iPhone’i jaoks, teatas täna uuringufirma Canaccord Genuity.

„Kõik märgid näitavad, et iPhone 4 müük läheb hästi,” teatas Canaccordi analüütik Michael Walkley, „mitmed ettevõttega seotud inimesed on teatanud, et Apple’l läheb hästi Aasias, Ladina Ameerikas, Euroopas, kuid ka Ameerikas.”

Ühendriikide suurimas telekommunikatsiooniteenuste pakkuja AT&T sõnul on vaatamata Microsofti debüüdile nutitelefonide turul ning RIM’i hinnaalandusele, iPhone siiski kõige müüdavam nutitelefon.

Apple iPhone’i on, vaatamata viimasel ajal ilmnenud tehnilistele probleemidele antenniga, alates esmaesitlusest 2007. aastal saatnud tohutu edu. Viimases kvartalis müüs Apple 14,1 miljonit telefoni, mis on 7,4 miljonit enam kui eelmisel aastal samal ajal. Nutitelefoni ja selle lisaseadmete müük tõi ettevõttele kolme kuuga 8,82 miljardit dollarit.

Järgmisel aastal on oodata Verizon iPhone’i ja iPhone 5. debüüti ning seetõttu on Canaccord tõstnud prognoositava kasumi 18,33 dollarilt 18,84 dollarile aktsia kohta. Uurimisfirma sõnul jääb järgmise aasta kasum 21,61 dollari piiresse. Reutersi poolt jälgitavad analüütikud pakuvad, et see aasta on ettevõtte kasum 18,97 dollarit ja järgmine aasta 22,06 dollarit aktsia kohta.

Canaccordi hinnangul kerkib viimases kvartalis ka tahvelarvuti müük 5 miljonilt ühikult 6,3 miljonini.

Täna on Apple aktsiahind kerkinud 0,47 protsenti 317,93 dollarile.

Hetkel kuum