Rait Rebane • 7. detsember 2010 kell 17:02

Börs: Wall Street näitab kasvu

Ühendriikide aktsiaturg on nädala teisel kauplemispäeval kergelt plussis. Wall Streetile andis tõuke kasvule president Obama ja Vabariiklaste kompromiss, millega pikendati maksukärpe perioodi.

Täna jõudsid president Obama ja Vabariiklastest seaduseloojad kompromissile, millega pikendatakse kaheks aastaks president Bushi poolt läbi surutud maksukärpeid. Samuti säilitati töötuhüvitise väljamaksmise periood- 13 kuud.

„Kompromiss, mille suhtes Demokraadid on väga vastumeelsed, tagab investoritele ja ettevõtjatele selguse ja enesekindluse.” Teatas MF Globali analüütik Nick Kalivas.

USA valitsus teatas teisipäeva hommikul, et müüs oma osaluse Ühendriikide suurpangas Citigroupis. Riik müüs 2,4 miljardit tavaaktsiat, hinnaga 4,35 dollarit. Täna on ettevõtte aktsia teinud 3,37 protsendise kasvu 4,6 dollarile.

Suurimad tõusjad on täna Yahoo +3,55 protsenti, Citigroup +3,37 protsenti ja Advanced Micro Devices +2,83 protsenti. Kõige rohkem on aktsiahinnas kaotanud 3M -3 prosenti, BestBuy -1,71 protsenti ja Motorola -1,22 protsenti.

Kuld lõi dollarihinnas päeva esimeses pooles absoluutse rekordi 1433 dollarit untsi kohta, pärast tipphinda kukkus väärismetall 1403 dollarini. Toornafta hind on täna hinnas kaotanud 0,78 protsenti 88,68 dollarini.

Peamised aktsiaindeksid näitavad stabiilset kasvu, Dow +0,41 protsenti, Nasdaq +0,65 protsenti, S&P500 +0,57 protsenti.

Hetkel kuum