BÖRS: USA andis Aasiale hoogu

Fredy-Edwin Esse, California 06. jaanuar 2011, 10:39

Aasia turud olid täna valdavalt tõusus, sest tugevam dollar tõstis regiooni eksportööride kasumiprognoose ning USA majandus näitas oodatust tugevamaid taastumismärke.

"Praegu levib kasvav optimism, et USA majandus taastub kiiremini," ütles Shinkin Asset Managementi analüütik Naoki Fujiwara Bloombergile. "Investorid keskenduvad hetkel neile kasulikele teguritele ning üleliigne likviidsus tõstab toorainete nõudlust."

Kõike seda aitas saavutada eile häid majandustulemusi näidanud USA ning reedel avalikustatav töötururaportilt oodatakse veelgi häid uudiseid.

Hea impulsi said täna Aasia autotootjad. Jaapani suuruselt teine autotootja Honda aktsia kallined Tokyos 1,3% võrra, samas kui Hyundai aktsia Lõuna-Koreas tõusis koguni 2,7%. Mõlema autotootja suurim turg on USA ja tugevnev dollar tõstab firmade kasumilootusi.

Jaapanis tõusis Nikkei 225 indeks 1,44% võrra ja Hongkongis Hang Seng indeks 0,12%. Suurematest turgudest langesid Hiina CSI 300 indeks 0,50%, Lõuna-Korea Kospi indeks 0,20% ning India Sensex indeks 0,84%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. January 2011, 10:39
Otsi:

Ava täpsem otsing