Indrek Kald • 14. jaanuar 2011 kell 5:46

Ajakiri What Car? valis tänavu Aasta Autoks Audi A1

Eile hilisõhtul Londonis 34. aastat järjest toimunud nn automaailma Oscarite-galal kuulutati peavõitjaks ehk What Car? Aasta Autoks 2011 Audi A1. Lisaks pälvis Audi A1 ka parima väikeauto tiitli.

Ajakirja What Car? peatoimetaja Steve Fowleri sõnul tõusis Audi A1 tänavu liidriks seniolematu suveräänsusega. "See on õige auto, õigel ajal! Tegu pole tavalise väikeautoga. A1 soetatakse stiili, kvaliteedi, sõidurõõmu ning mõningase praktilisuse õnnestunud kombinatsiooni tõttu. Tänase downsizing-moevooluga imeliselt sobiv, ihaldusväärne ja võimekas sõiduk on Aasta Auto tiitlit igati väärt."

Lisaks peaauhinnale anti välja auhinnad ka 16 alamkategoorias. What Car? Eesti peatoimetaja Tõnu Trammi sõnul erinebki What Car?i Aasta Auto valimine traditsioonilistest aasta auto valimistest selle poolest, et esile ei tõsteta mitte üksnes viimasel aastal turule jõudnud uusi mudeleid, vaid ka uusi modifikatsioone.

"Eeskätt lähtutakse alamkategooriate auhindu välja andes sellest, milline auto on konkreetsel ajahetkel kõige tarbijasõbralikum: sõiduomadused, ostuhind, baasvarustus, kütusekulu, ülalpidamiskulud jne, jne. Kõiki neid kriteeriume võetakse arvesse ja nii pole imestada, kui mõni auto saab auhinnatud ka mitu aastat järjest. Lihtsalt ta on täna oma klassi parim sõltumata sellest, millal ta on turule jõudnud," lausus Tramm.

Nii võib auhinnasaajate seast leida näiteks Ford Mondeo, VW Golfi, Audi TT, BMW 3-seeria jt, mis on alamkategooriates auhinnatud ka juba varasematel aastatel.

What Car? on Euroopa üks vanemaid autoajakirju, mis on orienteerunud autoostjate nõustamisele ning tema iga-aastaseid aasta auto valimisi koos suurejoonelise galaga Londonis võrreldakse Oscarite jagamisega.

Tuleval aastal täitub What Car?il 40. ilmumisaasta, neli aastat tagasi valiti What Car?i veebiversioon Suurbritannia parimaks tarbijakeskkonnaks. Mullu juunist on ka Eestis avatud What Car?i veebiversioon, mida toimetab endise ajakirja Auto Bild Eesti meeskond.

Hetkel kuum