Estonian Air võitis reisijaid juurde

ÄP 19. jaanuar 2011, 00:00

Estonian Airi kommertsala asepresidendi Rauno Parrase sõnul kujunes möödunud aasta kaheteistkümne kuu reisijate arvu kasv ootuspäraseks: aasta alguse madalamat nõudlust ning tuhapilvedest tekkinud lennuseisakut tasakaalustasid positiivsed tulemused teisel poolaastal, kusjuures kõige suurem kasv saavutati detsembris. "Positiivset tulemust toetasid ka Estonian Airi omanikeringi küsimuse lahenemine ja koostöö Euroopa lennufirmadega, nagu SAS, KLM Royal Dutch Airlines ja Brussels Airlines.

Jaanuarist detsembrini oli Estonian Airi turuosa Tallinna lennujaamas regulaarliinidel 41,6%, mis on 3,9 protsendipunkti võrra väiksem kui eelmise aasta samal perioodil. Üldine turuosa (regulaar- ja tellimuslennud kokku) oli 38,9%, mis on 2,5 protsendipunkti võrra väiksem kui eelmise aasta samal perioodil.

Tellimuslende tehti vähem. "Eelmise aasta turuosa mõningast langust mõjutavad tellimuslendude arvu vähenemine ja uute lennufirmade sisenemine Eesti turule. Samad tegurid mõjutavad meie turuosa ka alanud aasta esimestel kuudel, kuid lendude arvu suurendamine suvisel perioodil peaks meie positsioone parandama," märkis Parras.

Kaheteist kuuga tegi Estonian Air 10 316 lendu, mis on 1,8% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Detsembris toimus 757 lendu, mis on 15,1% rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.

Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli eelmisel aastal 98,1% ja lendude punktuaalsus ehk väljumise täpsus (15 minutit) 86,7%. Detsembris olid vastavad numbrid 96,8% ja 71,2%.

Suurima reisijate arvu kasvuga liinid oli Peterburi ja Amsterdam, kus reisijate arv suurenes enam kui kaks korda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing