EALL valis nominentideks kolm Äripäeva ajakirjanikku

Anne Oja 14. veebruar 2011, 19:16

Parima uudise, noore ajakirjaniku ja arvamuse kategoorias pääsesid täna nominentide sekka Äripäeva ajakirjanikud Kadri Jakobson, Katariina Krjutškova ja Aivar Hundimägi.

Kadri Jakobsoni artiklisari töötukassa kahtlastest hangetest tõi avalikkuse ette huvide konflikti ja raha laristamise riigiasutuses. Artiklite põhjal alustas riigihangete amet järelevalvet ja leidis töötukassas hulga seaduserikkumisi. Töötukassa muutis seejärel hangete korraldamise korda ja reegleid. Artikleid "Töötukassa miljonihaknest sai suure osa asutuse juhi sõbra firma" loe siit, "Töötukassa hanke tingimused muutusid" siit ja "Ametnike tuttavad on töötukassa hangete võitjad" siit.

Katariina Krjutškova sulest ilmus 2010. aasta veebruaris "Hillar Tederi gildilikud investeeringud", mis on esimene lugu Eesti ajakirjanduses Hillar Tederi tegemistest Ukrainas. Aasta lõpus ilmunud Aasta Ärimehe Hillar Tederi portree "Hajameelne autovahendaja kauples end miljardäriks" oli inimlik, ladus ja avastamisrõõmu pakkuv sissevaade portreteeritava ellu ja tegevusse.

Aivar Hundimägi analüüsis oma kommentaaris "Miks ma ei kummarda mõne kodumaise ettevõtja ees?" suurärimeeste ja tegelikult laiemalt Eesti võimueliidi manipuleerivat sõnavara ja kohalike suurettevõtjate pidevat soovi teatud erikohtlemisele. Julgelt on välja toodud konkreetsed näited, millele on lisatud poolt- ja vastuargumendid ning oma arvamus, mille kohaselt on meedia roll näidata protsesside toimumise tagamaid tõeselt ning kohelda kõiki turuosalisi võrdselt.

Teised 2010. aasta parima uudise nominendid on Kadri Ibrus Eesti Päevalehes ilmunud lugudega „Heauskseid Eesti neidusid meelitatakse illegaalidega abielluma“ (ilmus 03.05.2010), „Abielu pakutakse juba esimese kõne peale“ (04.05.2010) ja „Neiu põgenes Küproselt vangist“ (18.06.2010) ning Nils Niitra Postimehes ilmunud lugudega „Vilets bakalaureusetöö põhjustas ülikoolis tormi“ (05.06.2010) ja „Haltuurajuhendajad võetakse liistule“ (08.06.2010). Žürii valis uudise nominendid välja 47 töö seast, teatas Eesti Ajalehtede Liit (EALL).

Parima arvamusloo nominendid on Aivar Hundimäe kõrval Vahur Kersna Postimehes 4. detsembril 2010 ilmunud looga „Igavusega tappev soliidsus“ ja Andus Saar Eesti Päevalehes 29. detsembril 2010 ilmunud looga „Eesti ei vaja presidenti“. Arvamusloo kategoorias esitati 61 tööd.

Parima olemusloo nominendid on Kadri Ibrus Eesti Päevalehes 21. oktoobril 2010 ilmunud looga „Kaks ööd Sõle tänaval politseimaja kõrval prostituutidega”, Tarmo Vahter ja Vallo Kruuser Eesti Ekspressis 14. oktoobril 2010 ilmunud looga „Mis toimub Keskerakonna uste taga?“ ja Kirsti Vainküla 9. septembril 2010 Eesti Ekspressis ilmunud looga „Keegi ei mõistnud jalutut võitlejat“. Olemusloo nominendid valiti välja 77 töö seast.

Lisaks Katariina Krjutškovale on 2010. aasta parima noore ajakirjaniku nominendid on Eesti Ekspressis 15. juulil ilmunud loo „Ansip ei võtnud meid vastu burkade tõttu“ autorid Piret Lakson ja Laura Mallene ning Marge Väikenurm Valgamaalases 1. juulil ilmunud looga „Elu siin on nõnda kole, et isegi teatrit pole!“. Noore ajakirjaniku kategoorias kandideeris 11 ajakirjanikku.

Parima 2010. aastal ilmunud uudise, arvamuse ja olemusloo ning parima noore ajakirjaniku valis peatoimetajatest, ajakirjanikest ja meediaekspertidest koosnev žürii. Võitjad tehakse teatavaks 4. märtsil.

Žürii tööd juhtis Eesti Päevalehe peatoimetaja Lea Larin. Žüriisse kuulusid Äripäeva ajakirjanik ja 2009. aasta Bonnieri preemia võitja Piret Reiljan, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, Maalehe peatoimetaja Aivar Viidik, EALLi tegevjuht Mart Raudsaar, Eesti Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi, Õhtulehe peatoimetaja asetäitja Jaan Väljaots, Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi ning  Ühinenud Ajalehtede juhatuse liige ja Tartu Ülikooli ajakirjanduse eriala 1984. aasta vilistlaste esindaja Margus Mets.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    14. February 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing