Nokia ja Microsofti aktsiad jätkavad langust

Rait Rebane 14. veebruar 2011, 20:26

Eelmise nädala lõpus koostööplaanid avaldanud Microsoft ja Nokia aktsiad jätkasid nädala esimesel kauplemispäeval langust. Suurema löögi all on Soome mobiilitootja, mille aktsia suhtes on paljud analüütikud võtnud negatiivse hoiaku.

Eelmisel reedel teatas Nokia, et loobub Symbiani operatsioonisüsteemi kasutamisest ning uued nutitelefonid tulevad tarkvaragigandi Microsofti Windows Phone 7-ga. Kaks ettevõtet ühendavad jõud, et vastu astuda nutitelefonide turul domineerivate Apple’ile ja Googe’ile. Investorid suhtusid uudisesse skeptiliselt ning mõlema ettevõtte aktsiad võtsid suuna allapoole.

Täna tabas Nokiat järjekordne löök, nimelt alandasid J.P. Morgan, HSBC ja Cowen & Co mobiilitootja reitingut. Reutersi poolt jälgitavatest analüütikutest soovitavad 10 Nokia aktsiat müüa, 7 osta ning 16 on neutraalsed.

„Konkurentidele järgijõudmine ei ole meie arvates Nokial väga keeruline,” teatas J.P.Morgani analüütik Rod Hall, „neil võib minna kuni kaks aastat, et tulla välja tasemel telefoniga. Samas tuleb arvestama, et turg areneb samal ajal edasi.”

Kuigi suurema löögi all on Nokia, liigub teist päeva järjest alla poole ka Microsofti aktsia. Reedel kaotas tarkvaratootja aktsia 0,91 protsenti, 27,26 dollarini.

Täna pärastlõunaks on Nokia ADR langenud 5,24 protsenti 8,87 dollarini, Microsoft -0,34 protsenti 27,16 dollarini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. February 2011, 20:26
Otsi:

Ava täpsem otsing